Gemeente Den Helder

Koninklijke schouderklop voor Ren Zaal 2010-10-11

Als waardering voor zijn jarenlange inzet voor het Christelijk Gemengd Koor `Rejoice',
is de heer René Zaal (60) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koen Schuiling reikte hem op zaterdag 9 oktober de onderscheiding uit.

De heer Zaal zet zich al vele jaren actief in als lid van het koor en heeft meerdere bestuursfuncties bekleed. Zo was hij, behoudens een onderbreking van drie jaar, voorzitter van het Christelijk Gemengd Koor `Rejoice'. Onder zijn verantwoordelijkheid verdubbelde het ledental. Ook was hij de grote promotor van het koor. Hij organiseerde vele acties om de financiële middelen op peil te brengen waardoor het koor reizen kon maken naar het buitenland voor een aantal concerten; geluidsapparatuur kon aanschaffen en solisten of orkesten kon uitnodigen. De heer Zaal is al jarenlang de steunpilaar van het koor. Zijn accuraatheid, toewijding en organisatietalent betekent veel voor `Rejoice'.

Daarnaast is hij vanaf 1994 tot heden actief als ouderling en vanaf 2000 voorzitter van de Pastorale Raad (verbonden aan de `Samen op Weg'-gemeente Julianadorp) en vanaf 2007 ouderling/voozitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Julianadorp.

De heer Zaal heeft zich vanaf 1994 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet voor de kerkelijke muziek en het kerkelijke leven. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

Gelet op de aard, de uitstraling, de intensiteit en de betekenis van zijn activiteiten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om hem, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van `Rejoice', te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.