Gemeente Den Helder

Den Helder breidt gevelstimuleringsregeling uit 2010-11-03

De gevelstimuleringsregeling in Den Helder is vernieuwd. De gemeente verhoogt het maximale subsidiebedrag naar EUR 5.000,- per winkelpand. Ook kunnen winkeleigenaren die hun gevel dit jaar al hebben opgeknapt, maar hiervoor geen subsidie hebben aangevraagd, alsnog een tegemoetkoming aanvragen.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente Den Helder een gevelstimuleringsregeling. Winkeleigenaren in het kernwinkelgebied (zie kaart) kunnen subsidie ontvangen als zij de gevel van hun winkel opknappen. De subsidie bedraagt 20% van de kosten van de ontwerp-, loon- en materiaalkosten, met een maximum van EUR 3.000,- per winkelpand. De huidige regeling loopt tot 1 januari 2011. De gemeente hecht veel waarde aan het aanzien van de panden en heeft daarom besloten de regeling te verlengen tot 1 januari 2012.

Meer subsidie
De gevelstimuleringsregeling is bedoeld voor substantiële verbeteringen: de gemeente verleent alleen subsidie voor werkzaamheden waarvoor een bouwvergunning is verplicht. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten vanaf 1 januari 2011 de maximale bijdrage per winkelpand te verhogen van EUR 3.000,- naar EUR 5.000,-.

Alsnog aanvragen
Daarnaast heeft de gemeente besloten dat winkeleigenaren die hun gevel al hebben opgewaardeerd maar hier geen subsidie voor hebben aangevraagd, hiervoor alsnog in aanmerking komen. Het criterium is wel dat de eigenaar zijn gevel in 2010 heeft opgeknapt volgens de richtlijnen van de regeling.

De gemeente behandelt de aanvragen om subsidie in volgorde van binnenkomst. Het is dus een kwestie van wie het eerst komt, die het eerst maalt. De vernieuwde regeling is, na goedkeuring door de gemeenteraad, binnenkort te vinden op deze website. Mensen die meer informatie wensen over de regeling kunnen contact opnemen met de gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (tel: 14 0223).