Politie Groningen

Zes aanhoudingen in onderzoek naar ernstige mishandeling

Ter Apel, 05-11-2010 o De politie heeft in het onderzoek naar een ernstige mishandeling van zondag 17 oktober zes personen aangehouden. Het gaat om vijf meiden tussen de 15 en 20 jaar en een 16-jarige jongen. De jongeren zijn afkomstig uit Ter Apel, Rotterdam, Emmen en Rutenbrock (Duitsland).

Incident

Een 24-jarige inwoner van Ter Apel liep in de nacht van zaterdag op zondag samen met een 25-jarige kameraad over de Vijverstraat door Ter Apel, nadat zij in hun woonplaats uit waren geweest. Na een woordenwisseling met een aantal meiden, kreeg het tweetal diverse klappen van de meiden. Eén van de meiden heeft vervolgens de 16-jarige jongen gebeld. Toen beide jongens wegliepen, werden ze gevolgd door de meiden en de jongen. De kameraad wist te ontkomen, maar de 24-jarige werd belaagd en kreeg meerdere klappen. Ook werd er met een fiets gegooid. Het slachtoffer raakte daarbij buiten bewustzijn. Nadat de man weer enigszins bij was gekomen, waren zijn belagers verdwenen en ging hij naar huis. Diezelfde nacht is hij naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat de man onder andere een gebroken jukbeen en kaak en inwendig letsel had. Hij ondervindt nog steeds hinder van zijn letsel. Zijn kameraad had een blauw oog en een lichte hersenschudding opgelopen.

Onderzoek

De politie startte na het incident een uitgebreid onderzoek. Er is in de omgeving van de Vijverstraat een buurtonderzoek gedaan. Ook zijn de slachtoffers en diverse getuigen en betrokkenen gehoord. Gaandeweg het onderzoek werd de identiteit van de verdachten duidelijk. Eind oktober zijn de diverse verdachten aangehouden. Uit de verklaringen is gebleken dat de 16-jarige jongen het 24-jarige slachtoffer tegen het hoofd heeft geschopt en met de fiets heeft gegooid. Hierdoor raakte het slachtoffer buiten bewustzijn. Deze 16-jarige verdachte zit nog vast. De vrouwelijke verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Impact

Het incident heeft in Ter Apel behoorlijk impact. De ernst van de mishandeling heeft veel mensen geschokt. De politie geeft hoge prioriteit aan het voorkomen en aanpakken van geweld. Bent u getuige van geweld? Dan kunt u de volgende acties ondernemen:


* Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan;


* Bel 112;


* Blijf bij het slachtoffer;


* Maak foto's voor de politie en meld je als getuige.