Politie Twente

Nagekomen persberichten 5 november 2010
Man overvallen, politie zoekt getuigen Enschede
Een 67-jarige Enschedeër werd op 5 november tussen 05.40 uur en 06.45 uur beroofd van enkele honderden euro's. De politie is op zoek naar getuigen.

Stationsplein
De Enschedeër zette rond 05.40 uur zijn echtgenote af op het Stationsplein bij het NS station. Nadat hij weer in zijn auto, een grijze Saab 9-3, ging zitten, stapte een hem onbekende man in aan de bijrijderzijde. De man wil dat de Enschedeër hem weg brengt met de auto. De Enschedeër voelt daar niets voor, maar de man komt erg bedreigend en intimiderend over en hij besluit hem weg te brengen.

Kottendijk
Op de Kottendijk, achter de broodjeszaak, moet de Enschedeër stoppen. De onbekende man eist een paar honderd euro van hem. De Enschedeër geeft aan geen geld bij zich te hebben. De onbekende man gelooft dit niet en hij mishandeld de Enschedeër. De onbekende man dwingt vervolgens de Enschedeër naar diens woning te rijden om daar zijn pinpas op te halen. Dit doet hij. Ze rijden dan naar de pinautomaat aan de Oliemolensingel/Pluimstraat. Op dat moment staat daar een man bij de automaat. De Enschedeër wil uitstappen maar moet van zijn onbekende overvaller wachten tot de pinnende man weg is. Daarna pint hij geld, de overvaller neemt dit aan en gaat er vandoor.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. Met name de man die bezig was bij de pinautomaat aan de Oliemolensingel/Pluimstraat, op 5 november tussen 05.40 uur en 06.45 uur, wordt dringend verzocht in contact te treden met de politie, rechercheteam Noost op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook is de politie op zoek naar mensen die de grijze Saab hebben zien staan op het Stationsplein of op de Kottendijk. Ook zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Signalement
Signalement van de verdachte: Blanke man, ongeveer 1.85 meter lang, leeftijd rond 30 jaar, stevig, krachtig postuur. Hij droeg een lange, donkere, vermoedelijk blauwe jas. Het betrof volgens de aangever geen zwerverstype. (2010099921)

Overvalpoging in supermarkt, politie zoekt getuigen Enschede
Vrijdagmiddag 5 november vond omstreeks 13.00 uur een poging overval plaats in een supermarkt aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.00 uur kwam een man met een muts op en een sjaal voor zijn gezicht de winkel in. Onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daarop lijkt, probeerde de man geld te bemachtigen. Toen dit niet lukte, verliet hij de winkel.

Winkelpersoneel zette direct de achtervolging in. De man sprong hij op een goudkleurige fiets en fietste weg richting de Londenstraat. Hier liet hij zijn fiets vallen en nam hij plaats op de bijrijderstoel van een gereedstaande auto. Dit gebeurde ter hoogte van de groene flat. De auto is via de Beneluxlaan richting de Belgiëlaan gereden. Daarna zijn de achtervolgers het zicht op de auto kwijtgeraakt.

Het volgende signalement van de dader is bekend:
- Het betreft een opvallend lange man, ca. 2 meter lang;
- De man droeg een muts en een donkere sjaal voor zijn gezicht;
- De man droeg een zonnebril;
- De man droeg een donkere broek en opvallend gekleurde schoenen.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Mensen die voor of na het incident iets opvallends hebben gezien of mogelijk weten wie de dader is, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam Enschede. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 maar ook anoniem via 0800-7000. (2010100055)

Marije Versteeg: 053-4555588


---- --