Politie Zuid-Holland-Zuid

Groot onderzoek na inbraak in lokauto verdachte ontvlucht

Gorinchem, 05-11-2010

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 5 november een groot onderzoek verricht naar een inbraak in een lokauto. Agenten trokken alles uit de kast toen zij een melding kregen dat er in de in Gorinchem-Oost geparkeerde lokauto werd ingebroken. Na een uur zoeken in de wijk werd een verdachte aangetroffen. Dit betrof een man van 1.95 m. lang die zich bij zijn aanhouding heftig verzette en daarbij met pepperspray de agenten op afstand wilde houden. Het lukte de man na een worsteling via een sloot en het sportveld bij Dalem te ontkomen. De politie zette alles op alles de verdachte alsnog te pakken te krijgen. Hierbij werden een helikopter van het KLPD, een politiehond en de warmtebeeldcamera van een hoogwerker van de brandweer ingezet. Ook ontvingen rond 06.00 uur ruim 1200 mensen een SMS-Alert om naar de verdachte uit te kijken en direct de politie te bellen met informatie. Dit leverde tot nu toe geen aanhouding op. De politie onderzoekt de achtergebleven sporen waaronder camerabeelden nauwkeurig.

Onlangs stuurde de wijkagent nog een brief naar ruim 4000 huishoudens om de bewoners van Gorinchem-Oost alert te maken op inbraken. Daarin werd opgeroepen verdachte situaties direct te melden. Mensen die afgelopen nacht getuige zijn geweest van de zaak of de man hebben gezien en deze informatie nog niet hebben doorgegeven, worden verzocht zich alsnog te melden op het telefoonnummer 0900-8844. Inmiddels heeft de politie één aangifte binnen gekregen van een inbraak in een auto die afgelopen nacht stond geparkeerd aan het Jip en Janneke. In de strijd tegen auto-inbraken zet de politie onder andere diverse lokautos in de regio in.
En met succes: op 26 september hield de politie na een inbraak in de auto twee inbrekers aan op de Dokter Bauerstraat in Gorinchem. In Dordrecht was het afgelopen dinsdag raak, toen konden twee Dordtenaren worden aangehouden nadat ze hadden ingebroken in het voertuig.