Politie Zuid-Holland-Zuid

Twee jongens aangehouden na mishandeling en bedreiging nepwapen

Gorinchem, 05-11-2010

De politie heeft op donderdagmiddag 4 november en vrijdagmorgen 5 november twee jongens van 15 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling en bedreiging met een nepvuurwapen. Omstreeks 14.15 uur bedreigden twee jongens op het Orakellaantje een 17-jarige jongen uit Culemborg met het wapen om zo zijn tas afhandig te maken. Toen de jongen dit weigerde sloegen zij hem waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd, hand en pols. De zeer geschrokken jongen kon, nog in het bezit van zijn tas, wegrennen naar het station waar hij de politie belde en naar de eerste hulp van het ziekenhuis werd gebracht.
Een half uur later hielden agenten op basis van het signalement uit de getuigenverklaringen één van de jongens op de Dokter Zwaanstraat aan. Deze jongen bleek in zijn kleding onderdelen van het nepwapen bij zich te hebben die vermoedelijk afkomstig zijn van het bij de bedreiging gebruikte wapen. De andere jongen werd vanmorgen vroeg aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep
Mensen die iets van de situatie van gisterenmiddag hebben gezien of andere informatie hebben en dat nog niet hebben gemeld, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gorinchem. Dat kan ook telefonisch op het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.