Openbaar Ministerie

Voortvluchtige aangehouden

5 november 2010 - Arrondissementsparket Alkmaar

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond bij de grenscontrole op Schiphol een voortvluchtige aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en dood van Paul Epskamp uit Schagen.

In januari 2005 stierf de 47-jarige Epskamp als gevolg van mishandeling. Zijn lichaam werd op 21 januari 2005 gevonden op een bouwplaats langs de A2, te Loenersloot. Hij werd sinds 13 januari vermist. Hij bleek gemarteld te zijn. Hij had twee ribbreuken en er was in zijn knieschijven geboord.

Twee verdachten zijn in juni van dit jaar in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot respectievelijk 8 jaar en 9 maanden cel. Ten aanzien van drie andere verdachten, onder wie deze verdachte, loopt een internationaal arrestatiebevel.

De verdachte werd rond 23.10 uur aangehouden toen hij Nederland wilde inreizen en bij de controle bleek dat er een internationaal arrestatiebevel tegen hem liep. De 47-jarige verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. Hij is voor veertien dagen in voorlopige hechtenis gesteld.