Rijksoverheid






Betreft Campuspilots

Geachte voorzitter,

Bij brief van 28 oktober 2010 (2010Z14240/2010D41750) heeft de algemene commissie voor Jeugd en Gezin verzocht een overzicht te verstrekken met de resultaten en de effectiviteit per deelnemende pilotcampus, en de effectiviteit in relatie tot de kosten van de interventies.

Er is in oktober jl. een aanvullende opdracht verleend aan het onderzoeksbureau Intraval om de individuele resultaten van de campuspilots in vergelijking tot het gemiddelde resultaat van alle pilotprojecten tezamen, in benchmarkrapporten weer te geven. Deze individuele benchmarkrapporten per project zal ik u voor het einde van het jaar doen toekomen.
De informatie over de kosten van de interventies is, zoals in het eindrapport 'Onderzoek Pilotprojecten campussen' ook staat beschreven, in veel gevallen onvolledig, onduidelijk en/of niet onderling vergelijkbaar. De vergelijking van de effectiviteit van de pilotprojecten in relatie tot de kosten kan daarom niet gemaakt worden. Voor een kosten/baten analyse verwijs ik u naar de resultaten en conclusies in het u eerder toegezonden eindrapport (TK 2010*2011 31 001, nr. 95).

Hoogachtend,
de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. drs. M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten*Hyllner