Gemeente Alphen aan den Rijn

vrijwilligersprijzen 2010?

Wie winnen de vrijwilligersprijzen 2010?

Opnieuw kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties worden voorgedragen voor de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Dit jaar is het thema GOED VOORBEELD DOET VOLGEN.

Vrijwilligers zijn in onze samenleving onmisbaar. Met het uitreiken van de prijzen voor de individuele vrijwilliger en de vrijwilligersorganisatie van het jaar brengt het gemeentebestuur zijn waardering voor dit werk tot uitdrukking. De uitreiking van de prijzen wordt jaarlijks georganiseerd door Participe in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit keer vindt die uitreiking plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 10 januari 2011 in het stadhuis. Op die manier krijgen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties een breder publiek.
Op de Nieuwjaarsreceptie wordt tevens het startsein gegeven voor het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk. Het komende jaar zal in zijn geheel in het teken van de vrijwilligers staan.

Voor wie?
De prijs Vrijwilliger van het jaar is bedoeld voor iemand die zich dit jaar (2010) in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen of Zwammerdam op een bijzondere manier vrijwillig heeft ingezet. Dat kan zowel een vrijwilliger zijn die is aangesloten bij een organisatie als een ongebonden vrijwilliger. Het vrijwilligerswerk moet wel een maatschappelijk nut dienen.
De prijs Vrijwilligersorganisatie van het jaar is bedoeld voor een organisatie die het afgelopen jaar een speciale activiteit heeft ontwikkeld, haar vrijwilligers goed begeleidt en waardering toont voor hun inzet.

Wat zijn de prijzen?
De prijs voor de Vrijwilliger van het jaar bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen door kunstenaar Frans van Straaten, een oorkonde en een verrassing. De Vrijwilligersorganisatie van het jaarontvangt een bedrag en een oorkonde.

Voordrachten
Voordrachten dienen vóór 22 november 2010 in het bezit te zijn van Participe Vrijwilligersnet. Deze termijn wijkt af van de termijn in de folder, die inmiddels is rondgestuurd naar alle vrijwilligersorganisaties. Hiermee willen we iedereen voldoende tijd geven om een voordracht te doen. Het voordrachtformulier is te vinden op www.participe.nu/vrijwilligersnet.

Meer informatie: Participe Vrijwilligersnet, tel. 0172-425555.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn