Gemeente Alphen aan den Rijn

informatiepunt Sport en Bewegen

Startsein nieuw informatiepunt Sport en Bewegen

Vrijdag 5 november heeft Michel du Chatinier, wethouder Sport, tijdens een persbijeenkomst het startsein gegeven voor een nieuw informatiepunt Sport en Bewegen. Tijdens de bijeenkomst onthulde de wethouder het logo van de Sportinfodesk. Deze vraagbaak wordt de spin in het web voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn, waaronder vrijwilligers en sportverenigingen.

Wat is de Sportinfodesk?
De Sportinfodesk is een initiatief van Sportspectrum, Participe en de gemeente en voorziet iedereen die op zoek is naar informatie over sport en bewegen van een antwoord. Dat kan via de helpdeskfunctie, maar ook met de sport- en beweegwijzer in de hand, die overzichtelijk en laagdrempelig het actuele sport- en beweegaanbod in Alphen aan den Rijn presenteert.
Daarnaast biedt de Sportinfodesk ondersteuning aan sportverenigingen. Er wordt een specifiek aanbod van informatie en advisering (op het gebied van: vrijwilligersondersteuning, financiën, leden, kader, accommodatie en beheer, wet- en regelgeving, calamiteiten en activiteiten) voor de sportverenigingen ontwikkeld. Ook wordt een database met contactgegevens van sportverenigingen, contactpersonen en andere organisaties op het gebied van bewegen beschikbaar gesteld. Het derde punt is de ondersteuning van het onderwijs op het terrein van sport en bewegen, zoals de verbetering van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs, de structurele voorziening van stageplaatsen, de verdere ontwikkeling van samenwerking op het gebied van activiteitenaanbod voor de Brede School, de naschoolse opvang en Sport in de wijk. Ook een vacaturebank voor vrijwilligers in sport en bewegen komt via de website beschikbaar. Kortom: een onmisbare ontwikkeling op sport- en beweegterrein!

Promotie
Alle inwoners, vrijwilligers en sportverenigingen in Alphen aan den Rijn, kunnen op diverse manieren in contact komen met Sportinfodesk, via www.sportinfodesk.nl (live per 1 december), via de Sportinfodesk-krant en telefonisch.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn