Hoorspel 'De ontdekking van de hemel' te beluisteren bij MAX

05/11/2010 17:39

Omroep MAX

Morgen wordt in Amsterdam 'de grote één' Harry Mulisch begraven. Het culturele erfgoed dat hij ons nalaat is van onbeschrijfelijke waarde. Om hem, een van de grootste schrijvers van Nederland te eren en zijn nalatenschap te delen, is vanaf heden op www.hoorspelen.nl het prachtige hoorspel 'De ontdekking van de hemel' te beluisteren.

In het hoorspel naar de roman van Harry Mulisch, spelen onder meer Peter Blok, Lou Landré, Rik Launspach en Saskia Temmink. De muziek is geschreven door Henny Vrienten. Regisseur Hans van Hechten is er knap in geslaagd het ingenieuze plot, over manipulatie van de historie en van genetisch materiaal, vorm te geven. Het hoorspel van 'De ontdekking van de hemel' is een productie van De Hoorspelfabriek.

Over de ontdekking van de hemel

De ontdekking van de hemel, het verhaal waarin de vriendschap van twee heel verschillende mannen een bijzondere rol speelt, is tegelijkertijd een ontwikkelingsroman, een avonturenroman, een misdaadroman en een liefdesroman, kortom 'een vrolijk spel, een ernstige grap' zoals Harry Mulisch het zelf noemde. Waar loopt de scheidslijn tussen hemel en aarde? Toeval bestaat niet. Teleurgesteld in de mens verlangt God de Stenen Tafels terug. De opdracht wordt gegeven aan een engel die deze missie moet zien te volbrengen door geschiedenis en gebeurtenissen te manipuleren.





http://www.hoorspelen.nl