Gemeente Hellevoetsluis


Twee digitale routeborden in Hellevoetsluis

Begin volgend jaar krijgt Hellevoetsluis op twee locaties een zogenaamd dynamisch route informatiepaneel. Via deze digitale routeborden krijgt het verkeer actuele verkeersinformatie. De borden worden geplaatst aan de Kanaalweg en de Nijverheidsweg. Wethouder Roza (verkeer en vervoer) is blij met de toezegging van de Verkeersonderneming deze borden te betalen: "Wij blijven ons als gemeente inzetten voor een betere doorstroming van het verkeer van en naar onze gemeente. Met deze digitale borden op twee belangrijke plekken wordt de automobilist geïnformeerd over de actuele verkeerssituatie richting de A15. Mensen kunnen dan tijdig kiezen of zij via het kanaal richting Rotterdam zullen rijden of via de N57."

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de gemeente Hellevoetsluis de helft van de kosten voor haar rekening zou nemen. De vele gesprekken die de wethouder heeft gevoerd met de Verkeersonderneming hebben er echter voor gezorgd dat deze organisatie de twee borden (van totaal zo'n EUR 265.000) volledig zal betalen. (De Verkeersonderneming is een kleine, slagvaardige organisatie die door de gemeente en stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat is opgericht om de files op en rond de A15 te verminderen.)

Naast Hellevoetsluis worden dit soort borden op meer plaatsen op het eiland Voorne-Putten geplaatst om de doorstroming op de A15 en de wegen daar naartoe te bevorderen. De borden in Hellevoetsluis zullen er staan voordat de werkzaamheden voor de aanleg van een viaduct op de kruising Groene Kruisweg/N57 van start gaan. En ook als straks de werkzaamheden van de verbreding van de A15 gaan plaatsvinden zijn de borden een waardevol informatiemiddel.

11/05/2010