Gemeente Voorschoten

centrum voor jeugd en gezin

Voorschoten heeft virtueel Centrum voor Jeugd en Gezin

Alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Noord beschikken nu over een virtueel Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De 15 wethouders van de regio Zuid-Holland Noord gaven hiervoor op 4 november gezamenlijk het startsein. In de hal van het gemeentehuis van Noordwijkerhout vierden zij de lancering van de sites met een kleurige 'ballonnenregen'.

Wethouder Du Chatinier van gemeente Alphen aan den Rijn nam als regionaal portefeuillehouder het woord. Hij gaf de aanwezigen een rondleiding door de digitale wereld van het CJG. Daarbij benadrukte hij het belang van internet. Zo'n 70% van de bevolking gebruikt de digitale snelweg voor het zoeken naar een antwoord op vragen.

Site voor ouders

Volwassenen hebben regelmatig vragen over de opvoeding van hun kind. Mijn kind plast nog in bed, is dat normaal? Welke school moet ik kiezen? Zoenen, nu al? Hoe gevaarlijk zijn drugs? Op de websites van de Centra voor Jeugd en Gezin zijn veel antwoorden te vinden. De Voorschotense site is bereikbaar via www.cjgvoorschoten.nl.

Site voor jongeren

Om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren (12+) is voor hen een aparte site ontwikkeld. Zij kunnen sinds 4 november met vragen terecht op www.hoezitdat.info. Dat kunnen vragen zijn over studeren, werken, geld en gezondheid, maar ook over opgroeien, seks, drugs en nog veel meer.

* 5 november 2010