Gemeente Almere

Bloemen voor reining-kampioene Sharon Hooykaas

05-11-2010

Sharon Hooykaas en Rene Peeters Op vrijdag 5 november heeft wethouder Rene Peeters Europees en Nederlands kampioen Reining Sharon Hooykaas gehuldigd. Sharon Hooykaas won met haar paard Commander Riminic deze titel voor Novice Amateur tijdens de APHA European Championships in Kreuth.

Reining wordt vaak vergeleken met de westernvorm van dressuurrijden. Het paard maakt snelle en langzame cirkels, slidingstops, en spins waarbij het om zijn as draait en daarbij een achterbeen op de grond laat staan. De oorsprong ligt in bij de eerste Spaanse kolonisten en wat nu Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten, inclusief Texas en Californië is. Vee werd verplaatst, gebrandmerkt, gesorteerd en gehoed, vaak in een open land zonder het voordeel van omheiningen, schuren of andere manieren om vee te houden. Daarbij had een cowboy een snel paard nodig dat hem goed begreep.

De gemeente Almere is bijzonder trots op het succes van Sharon. De gemeente zet Almeerse kampioenen graag in het zonnetje bij het behalen van hun successen. Successen die belangrijk zijn voor de sport in onze stad, maar ook heel belangrijk zijn op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeers sportbeleid.

Sharon Hooykaas kreeg een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.