Ingezonden persbericht


Alkmaar, 19 oktober 2010

Vijf bedrijven genomineerd voor Business+ Award

Wat hebben een sieradenwebshop, een bakkerij, een wenskaartenproducent, een uienzadenbedrijf en een rozenkwekerij met elkaar gemeen? Alle vijf doen deze Noord-Hollandse MKB'ers meer met hun business. Ze leveren namelijk een bijdrage aan ontwikkeling in ontwikkelingslanden en maken daarmee kans op de Business+ Award 2010.

COS Noord-Holland wil het MKB in Noord-Holland stimuleren 'werelds' te ondernemen. Niet alleen in hun eigen zakelijke belang, maar ook ten gunste van mensen in ontwikkelingslanden. Samen met het Noordhollands Dagblad en NL EVD Internationaal (onderdeel van Agentschap NL), organiseert COS Noord-Holland daarom dit najaar de Business+ Award: een podium voor de businessactiviteiten waarmee MKB een bijdrage leveren in ontwikkelingslanden.

De genomineerden voor de Business+ Award 2010 zijn: > A Beautiful Story, Amsterdam
> Bakkerij Pater, Avenhorn
> FairMail Cards, Amsterdam
> De Groot & Slot Allium en Groen, Broek op Langedijk > Zuurbier & Co Rozenkwekerijen, Heerhugowaard Alle genomineerden leveren op hun eigen manier met kennisuitwisseling een bijdrage aan grotere economische zelfstandigheid van hun partner of dochteronderneming in het ontwikkelingsland. En velen hebben hierbij ook oog voor mens en milieu in hun eigen bedrijfsvoering.

Stemmen
Op vrijdag 5 november 2010 worden de genomineerden gepresenteerd in het Noordhollands Dagblad, waarna het publiek mag stemmen op haar favoriet. Tijdens een netwerkevenement op 16 november 2010 in het Zaans Museum worden zij tevens beoordeeld door de jury, waarna de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt. De jury bestaat onder andere uit Geert ten Dam (hoofdredacteur Noordhollands Dagblad), Kees Schouten (regiomanager MKB Noordwest-Holland), Marjon van Opijnen (senior consultant CREM) en Bashar Al Badri (adviseur regiostimulering Kamer van Koophandel Noordwest-Holland).

COS Noord-Holland is hét regionale centrum voor internationale samenwerking in Noord-Holland en biedt netwerk, informatie en advies rondom mondiale vraagstukken. COS Noord-Holland maakt onderdeel uit van een vereniging van 11 regionale COSsen.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht