Verkiezing tot beste justitieverslaggever 2010

02/11/2010 09:08

Stichting Persprijs Jacques van Veen

Vrijdag 5 november wordt in Amsterdam voor de zesde keer de Persprijs Jacques van Veen uitgereikt aan de beste verslaggever op het gebied van justitie en rechtspraak. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro. Een jury onder voorzitterschap van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, heeft een lijst van zeven genomineerden samengesteld, waarvan zes Nederlandse en een Vlaamse inzending. De uiteindelijke winnaar zal tijdens de bijeenkomst bekend worden gemaakt.

Voorafgaand aan de uitreiking spreekt socioloog Frits Spangenberg, oprichter en directeur van Motivaction. Onder de titel 'Is er nog ruimte voor weldenkendheid' belicht hij de rol van de rechtspraak in een snel veranderende samenleving. Harm Brouwer, voorzitter van het College van procureurs-generaal, gaat in op de medialisering van de rechtspraak. De bijeenkomst wordt gehouden in De Industrieele Groote club aan de Dam en begint om 16.00 uur. Aanmelden kan via persprijs@xs4all.nl.

Het doel van de Persprijs is om de kwaliteit van de journalistiek op het gebied van het recht in het algemeen en de justitieverslaggeving in het bijzonder te bevorderen.

De prijs wordt iedere drie jaar uitgereikt. Meer informatie op www.persprijsvanveen.nl.





http://www.persprijsvanveen.nl