Politie Zeeland


---

1964-2010 Inbraken in Zeeland
Op woensdag 3 en donderdag 4 november is er door bewoners ontdekt dat er was ingebroken in 2 woningen in de Burgemeester van Doornstraat in Poortvliet.

Door de daders werden deuren opengebroken om de panden binnen te komen. Uit beide woningen werden sieraden weggenomen. De woningen werden doorzocht.

De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat onderzoek doen in de woningen. Er wordt gekeken of de daders sporen hebben achtergelaten.

Ook in Yerseke werd ingebroken in een woning aan de Ambachtsherenlaan in Yerseke.
De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 15.00 donderdagmiddag en 22.00 uur donderdagavond.

Ook hier werd een deur geforceerd om de woning binnen te komen en ook hier werden sieraden meegenomen.

In Axel, in de Burchthof, was een bewoner van een woning vroeg naar bed gegaan.
Rond 20.30 uur donderdagavond werd hij wakker van geluiden in zijn woning. Hij ging zijn bed uit en trof twee onbekende mannen aan in zijn woning.

De bewoner is achter de mannen aangerend, want die vluchtten natuurlijk meteen toen zij oog in oog met de bewoner stonden. Hij heeft de politie in kennis gesteld van de inbraak en ook agenten van de Zeeuwse politie hebben nog een zoekslag gemaakt naar de inbrekers. Er kwam zelfs een diensthond aan te pas, maar de inbrekers konden niet meer achterhaald worden.

Uit de woning in Axel is niets vermist.

1965-2010 Racers betrapt, Middelburg/Vlissingen
Op het Groene Woud in Middelburg zag een agent van de Zeeuwse politie donderdagavond rond 21.15 uur twee personenauto's die tegen elkaar aan het racen waren.

Even na het Groene Woud, op de Nieuwe Vlissingseweg, reed de ene auto met een gangetje van 110 km/u en de ander met 130 km/u.

In de Paul Krugerstraat in Vlissingen werd de hardst rijdende auto gestopt en de bestuurder hiervan, een 19-jarige jongen uit de gemeente Veere, is een boete aangezegd. Het boetbedrag is nog niet bekend, dat wordt later bepaald door de officier van justitie.

De bestuurster van de andere auto, want daarin zaten twee meisjes, hoeft niet blij te zijn dat zij er onderuit is gekomen, bij haar zal binnenkort ook een acceptgiro in de brievenbus vallen.