Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 5 november 2010

Verkiezing Agrarisch Ondernemer 2011

Het Agrarisch Dagblad organiseert voor de zestiende keer de verkiezing 'Agrarisch Ondernemer van het jaar'. Iedere boer of tuinder die in 2010 een uitstekende ondernemersprestatie heeft geleverd, kan meedingen naar de titel 'Agrarisch Ondernemer 2011' en een geldprijs van 12.500 euro.

De Nederlandse agrarische sector drijft op de kennis en kunde van individuele ondernemers. Nu de maatschappij steeds vaker over de schouder van ondernemers mee kijkt en kritische kanttekeningen plaatst bij de bedrijfsvoering, komt het nog meer aan op creativiteit, een vooruitziende blik en goed ondernemerschap. De verkiezing beloont ondernemers daarvoor.

Aanmeldingen en prijsuitreiking
Boeren en tuinders kunnen zichzelf nu aanmelden voor de verkiezing of voorgedragen worden door anderen op www.agrarischondernemer.nl of bij de redactie van het Agrarisch Dagblad via tel. 0314 34 91 04. De inschrijving sluit op vrijdag 31 december 2010. Wie de beste boer of tuinder van het jaar is, wordt bepaald door een deskundige jury. In het voorjaar van 2011 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. Hij/zij ontvangt dan een geldbedrag van 12.500 euro.

De jury
Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR), kiest na een uitgebreide voorselectie een aantal genomineerden en zal daaruit vervolgens de winnaar aanwijzen. Bij de beoordeling van de inzendingen zijn de belangrijkste criteria: de technische en financiële resultaten, de toekomstvisie van de ondernemer en de vraag of hij/zij verantwoorde risico's neemt. Daarnaast speelt innovatie én de mate waarin de boer/tuinder met zijn onderneming structureel een positieve bijdrage levert aan zijn omgeving (mens en milieu) een belangrijke rol.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer 2011 wordt georganiseerd door het Agrarisch Dagblad in samenwerking met ABN AMRO, GIBO Groep en Vion. Deze bedrijven willen hiermee bijdragen aan de bevordering van goed ondernemerschap in land- en tuinbouw.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht