Gemeente Brummen


Gemeenteraad stelt Programmabegroting 2011 vast

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-11-2010)

De gemeenteraad van Brummen heeft gisteravond,donderdag 4 november 2010, de programmabegroting voor het komende jaar vastgesteld. Met de vaststelling van de begroting zijn de financiële en inhoudelijke kaders voor het gemeentebeleid voor 2011 bekend. De begroting kon rekenen op de instemming van IPV en VVD, een meerderheid van de raad. PvdA en CDA stemden tegen de begroting.

Uiteindelijk twee amendementen en achtentwintig moties werden tijdens de begrotingsbehandeling in stelling gebracht. Allen werden gedurende het levendige debat besproken en waar nodig nog aangepast of ingetrokken. Uiteindelijk werden de twee amendementen en negentien moties in stemming gebracht. Een totaal overzicht van besluitvorming over de programmabegroting 2011 kunt u hier downloaden.

Een aantal moties werd met unanimiteit aangenomen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de oproep aan het college om het speerpunt duurzaamheid uit te werken en te concretiseren in een meerjarig projectplan. Ook was er brede steun voor een motie om de buurtbusverenigingen blijvend een financiële ondersteuning te geven en een motie om een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) in het leven te roepen. Verder nam de raad unaniem een motie aan over het centrumplan Eerbeek. Deze motie roept het college op bij de verdere onderhandelingen over de samenwerkingsovereenkomst zwaar in te zetten op duurzaamheid, vooral op gebieden zoals mobiliteit, duurzame bouw, energie en stedelijke kwaliteit.

De raad heeft ook het college opgeroepen om met de Stichting Bibliotheek Brummen-Voorst en Stichting Welzijn Brummen in overleg te treden over de wijze waarop en de mate waarin er op deze organisaties bezuinigd gaat worden. Verder haalde een motie die het college oproept de hoogst mogelijke inspanningen te doen om winkelleegstand zoveel mogelijk te voorkomen, met succes de eindstreep. Ook een motie om in 2011 niet over te gaan tot sluiting van de gemeentelijke dependance werd met meerderheid van stemmen aangenomen.

Meer informatie over de programmabegroting en de behandeling en vaststelling ervan vindt u op deze speciale begrotingspagina.