Gemeente De Bilt


4-11-2010

Afbeelding logo Bilthoven Bouwt
De gemeenteraad heeft op 28 oktober 2010 het bestemmingsplan voor het Stationsgebied unaniem vastgesteld. Een belangrijke stap omdat alleen op basis van een definitief bestemmingsplan bouwvergunningen kunnen worden afgegeven voor het ondertunnelen van het spoor. Om dit moment te markeren, organiseerde het projectteam van de gemeente op 3 november een Flashmob* bij het station in Bilthoven.

Om 16.00 uur verzamelden zo'n 30 betrokkenen zich voor het station. Onder hen een aantal raadsleden, projectmedewerkers, de wethouder en een aantal belangstellende bewoners. Poserend met een gevarendriehoek lieten zij zien blij te zijn dat de gevaarlijkste spoorwegovergang van Nederland nu eindelijk veilig en bereikbaar gemaakt kan worden.

Foto flashmob: deelnemers houden gevarendriehoek omhoog bij spoorwegovergang Station Bilthoven

Virtueel wandelen door centrumgebied

Nadien werd het gezelschap uitgenodigd om in het informatiecentrum Bilthoven Bouwt (Julianalaan 8 in Bilthoven) de virtuele animatie te bekijken. Het informatiecentrum is toegankelijk voor alle belangstellenden en is geopend op woensdag van 10.00 -12.00 uur en vrijdag van 14.00 - 17.00 uur. De animatie is ook te zien op www.bilthovenbouwt.nl.


*Een flashmob is een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer uiteengaat. Flashmobs worden meestal georganiseerd via digitale media.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Thissen, communicatie Bilthoven Bouwt, telefoon 06 - 20 44 47 59.