Gemeente Alphen aan den Rijn

medewerkers gemeente

Schorsing medewerkers gemeente

Vandaag is besloten twee ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn om zwaarwegende redenen te schorsen. Het vermoeden bestaat dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan zeer ernstig plichtsverzuim.

De schorsing staat los van het onderzoek dat door Bureau Integriteit (BING) wordt uitgevoerd, hoewel beide ambtenaren hierbij zijn betrokken. BING voert een feitenonderzoek uit naar de gang van zaken rond het verkrijgen van goedkope anti-kraak woningen in het centrum door ambtenaren en bestuurders van de gemeente. De conclusies van dit onderzoek worden verwacht in december.

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan een integere houding van ambtenaren en bestuurders. Burgemeester Wim de Gelder: De samenleving moet erop kunnen vertrouwen dat ambtenaren en politieke ambtsdragers integer handelen. Om die reden is enkele jaren geleden de ambtseed opnieuw ingevoerd en geldt voor ambtenaren een gedragscode. Deze bevat een aantal kernwaarden, zoals openheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn