Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

nieuw schip OMGEDOOPT TER ERE VAN SOPHIA LOREN
MARITIEME TRADITIE MAAKT DE BOUW VAN MSC DIVINA EEN FEIT

Hoofddorp, 5 november 2010 - Naar eeuwenoude traditie in de scheepsbouw vond gisteren een bijzondere ceremonie plaats in de STX Europe scheepswerf in Saint-Nazaire, Frankrijk. Om de eerste grote stap in de bouw van de derde in de MSC Fantasia klasse te vieren, werd de kiel van het nieuwe schip bezegeld met twee herdenkingsmunten. Het twaalfde schip van de MSC vloot werd omgedoopt tot MSC Divina, ter ere van Sophia Loren.

MSC Cruises CEO Pierfrancesco Vago opende de ceremonie: "Dit nieuwe schip zal niet alleen alle kwaliteiten van zusterschepen MSC Splendida en MSC Fantasia bevatten. Met 100 extra hutten en het schitterende Infinity Pool op het achterdek vormt de MSC Divina een verrijking die onze meest veeleisende gasten zal verrassen. Dit twaalfde schip in onze vloot wordt in mei 2012 gedoopt te Marseille, één van de meest bezochte en geliefde bestemmingen van MSC Cruises." STX Europe's algemeen directeur Jacques Hardelay voegt hier aan toe: "Deze ceremonie geeft ons de mogelijkheid onze uitstekende relatie met MSC Cruises te bezegelen. We zijn erg dankbaar voor hun vertrouwen, wat getuigt van erkenning van onze expertise."

Hemelse ervaringen
De MSC Fantastica werd omgedoopt tot MSC Divina, ter ere van Sophia Loren, de peettante van de gehele vloot en tevens goede vriendin van MSC president Gianluigi Aponte. "Op een avond vertelde ik Gianluigi over mijn droom dat er ooit een schip naar me vernoemd zou worden. Onmiddellijk kwam hij met het voorstel de naam Fantastica om te dopen in Divina, want varen is fantastisch, maar hemelse ervaringen zijn voor eeuwig.", aldus Sophia Loren. Zo was de nieuwe naam geboren.

Marseille 2012
De MSC munt draagt aan de ene zijde het bedrijfslogo en aan de andere zijde het wapenschild van de stad Marseille. Omdat de officiële doop van het schip in deze havenstad wordt gevierd in mei 2012, werd Marseille ook officieel vertegenwoordigd tijdens de ceremonie. Dominique Vlasto, adjunct-burgemeester van Marseille en onder meer verantwoordelijk voor toerisme, conferenties en relaties met Europese instituten en tevens lid van het Europees Parlement leidde de delegatie. Jacques Massoni, directeur van Marseille Provence Cruise Terminal, maakte ook deel uit van deze delegatie.

Over MSC Divina
Dankzij prijswinnende maritieme architecten van De Jorio Design International zal deze nieuwe toevoeging aan de Fantasia klasse een voorloper zijn in de state-of-the-art concepten in ruimtemanagement. Twee extra liften verbeteren de doorstroom van passagiers en het herontwerp van verschillende dekken en restaurants bieden gasten ongekend comfort en de hoogste ruimteratio per passagier. Voor hen die speciale privacy wensen biedt MSC Cruises de MSC Yacht Club, evenals de Lounge en het Infinity Pool op het achterdek, het casino en de disco. Het nieuwe cruiseschip meet 333,3 meter in lengte en 38 meter in breedte. MSC Divina heeft in totaal 1739 hutten en kan varen met een snelheid van 23,7 knopen.

Over MSC Cruises
MSC Cruises - www.msccruises.nl - heeft de modernste vloot ter wereld, bestaande uit elf schepen, waaronder de grootste schepen ooit gebouwd door een Europese rederij: MSC Splendida en MSC Fantasia. Verder bestaat de vloot uit MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Melody en MSC Magnifica. MSC Cruises vaart het gehele jaar over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de Indische Oceaan en Zuid- en West-Afrika.

MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de Six Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Ook is de rederij in het bezit van de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de voedselkwaliteit en -veiligheid, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises is onlangs een samenwerking gestart met UNICEF om arme kinderen in Brazilië een goede opleiding te gegeven.