Socialistische Partij

Erfocentrum gunt SP 'De Gekroonde Giraffe' voor uitgestoken nek


05-11-2010 * SP-Kamerlid Nine Kooiman heeft tijdens een werkbezoek aan het Erfocentrum van directeur Fenneke van Swigchum 'De Gekroonde Giraffe' overhandigd gekregen. Het Erfocentrum gunt de SP deze prijs omdat de SP-fractie in de Tweede Kamer al jaren haar nek uitsteekt voor behoud van het Erfocentrum. Het Erfocentrum is het Nationale Kennis- en Voorlichtingscentrum Erfelijkheid, Zwangerschap en Medische Biotechnologie.

Nine Kooiman en De Gekroonde Giraffe. (Foto: Erfocentrum)

De organisatie biedt informatie op drie gebieden: erfelijkheid, zwangerschap en perinatale zorg en medische biotechnologie. Duizenden mensen maken gebruik van de informatie van het Erfocentrum. Nine Kooiman: 'Elk jaar staat de SP op de bres om het Erfoentrum te behouden. De babysterfte in Nederland is nog altijd erg hoog, een extra reden om ons te blijven inzetten voor het Erfocentrum.'

Ook dit jaar zal de SP bij de zorg-begroting aandacht vragen voor het Erfocentrum. Ook het nieuwe kabinet wil een flinke korting op de organisatie doorvoeren. Kooiman: 'Ik daag de minister uit om ook haar nek uit te steken voor het behoud van het Erfocentrum. Het is een eer om De Gekroonde Giraffe te mogen ontvangen maar nog liever geef ik het door aan de minister als zij ook haar nek uitsteekt. Maar dan moet ze hem natuurlijk wel verdienen.' De begroting voor de zorg wordt komende week behandeld.