Ingezonden persbericht



Graag vraag ik jullie aandacht voor de nieuwste voorstelling van Theatergroep Boogaerdt/VanderSchoot: Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen.
Première: 5 november in Theater Frascati in Amsterdam. BoogaerdtVanderSchoot - Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen - foto

Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen gaat over 5 vrouwen die zichzelf voor het eerst in hun leven volledig serieus gaan nemen. Hierbij laten ze zich inspireren door de tragedie Trojaanse vrouwen van Euripides, de Retorica van Aristoteles en de speechende vrouw van nu. In tegenstelling tot de Trojaanse vrouwen, nemen de dames van de Ponyclub hun lot in eigen hand. Niet de mannen of de goden beslissen over hun toekomst maar zijzelf. In bevlogen speeches (geschreven door o.a. Hedy d'Ancona, Marlies Dekkers, Fleur Jurgens en Laura van Dolron), waarin de vrouwen de hoge, schelle regionen in hun stem zoveel mogelijk proberen te vermijden, debatteren ze over de alternatieven die zij te bieden hebben.

Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen is een eigentijdse mimetragedie met een ferm feminien geluid en zo weinig mogelijk afleidende grapjes of zelfrelativerende verontschuldigingen.




Ingezonden persbericht