Ingezonden persbericht


Van Lanschot en NGF verlengen hoofdsponsorovereenkomst

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Van Lanschot Bankiers hebben de bestaande hoofdsponsorovereenkomst verlengd. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en gaat in op 1 januari 2011. Van Lanschot is hoofdsponsor van de NGF sinds 2007. Kernpunten binnen de nieuwe overeenkomst zijn (amateur)topgolf, de nationale competitie en de Van Lanschot Jeugdtour. Daarnaast wordt Van Lanschot sponsor van het Nationaal Open Dames en Heren en de nationale golf awards.

De NGF is het overkoepelende orgaan voor alle golfers in Nederland. Zij ontwikkelt, organiseert, informeert en is gericht op vooruitgang van golf, in kwantiteit en kwaliteit. Daarbij heeft de NGF de taak op zich genomen om binnen de golfwereld de golfers zo goed mogelijk te informeren en de golfsport te promoten op basis van haar kennis van de sport, het spel en de wensen van de golfers.

Jeroen Stevens, directeur NGF: "We zijn zeer gelukkig met de continuering van de overeenkomst. Uit deze verlenging van vier jaar halen wij de bevestiging dat wij op de goede weg zijn. Het biedt ons nog meer de gelegenheid om de golfsport in al haar facetten nog beter te ondersteunen."

Pieter Cool, sponsormanager Van Lanschot: "We zijn ontzettend blij met deze nieuwe overeenkomst. Hiermee verstevigen wij onze prominente positie als sponsor van de golfsport. Daarnaast geeft de samenwerking met de NGF ons de mogelijkheid om diverse golfsponsorships te integreren."

Van Lanschot Bankiers is al enkele jaren actief in de golfsport. Onderdelen hiervan zijn:
* Hoofdsponsor Nederlandse Golf Federatie sinds 2007
* Hoofdsponsor van Maarten Lafeber sinds 2004
* Hoofdsponsor van het Van Lanschot Senior Open sinds 2010
* Hoofdsponsor van Golf Team Holland sinds 2005
* Corporatemember van PGA Holland sinds 2007
* Sponsoring van de hoofdklassecompetitieteams van Houtrak, Koninklijke Haagsche, Broekpolder en de Eindhovensche

's-Hertogenbosch, 5 november 2010