Socialistische Partij Rotterdam

SP Rotterdam: Eerst snijden in eigen vlees

05-11-2010 * De SP-fractie wil dat het Rotterdamse college van B&W volgend jaar minimaal tien procent op zichzelf gaat bezuinigen. Volgens de wethouder van financiën, Jantine Kriens (PvdA), snijdt de gemeente met de forse bezuinigingsplannen voor de komende vier jaar vooral 'in het eigen vlees' van de gemeente. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn meent dat het college wel bezuinigd op ambtenaren en gemeentelijke voorzieningen, maar niet op het echte eigen vlees, dat van het college zelf.

De gemeenteraad besloot al eerder dit jaar om tien procent te bezuinigen op de ondersteuning, commissiereizen, externe oriëntaties, representatie en andere kosten van de raad. Dat levert voor 2011 een half miljoen euro op. De Kleijn: "Een mooie eerste stap. Nu het college nog. In de begroting voor 2011 zie ik geen enkele versobering op de kosten van het college zelf. Wat mij betreft moet en kan ook het college met minder toe."

De Kleijn zal donderdag een motie indienen met als motto "eigen vlees eerst" die het college opdraagt maatregelen aan de raad voor te leggen waarmee minimaal tien procent bezuinigd kan worden op haar eigen ondersteuning, (internationale) dienstreizen, representatie en ceremoniële taken.