Ingezonden persbericht


Barendrecht, 5 november 2010

Autodesk nodigt Echotect uit voor Clean Tech Partner Program

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft Echotect uit Hoofddorp uitgenodigd deel te nemen aan het Clean Tech Partner Program. Dankzij dit programma kunnen startups in de schone technologie-sector profiteren van de software die Autodesk haast kosteloos ter beschikking stelt.

Software-leverancier Autodesk is doordrongen van het belang van de clean tech-sector voor een duurzame toekomst. Daarom heeft de Amerikaanse multinational het Autodesk Clean Tech Partner Program ontwikkeld. In het kader van dit programma stelt Autodesk software ter waarde van ¤ 120.000 ter beschikking aan startups in de clean tech-sector, en dat voor een symbolisch bedrag van omgerekend nog geen 50 euro. Voor dat bedrag kunnen de deelnemende bedrijven beschikken over AutoCAD Inventor Professional, Autodesk Showcase, Autodesk Vault Professional, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Alias Design, Autodesk Algor Simulation en Autodesk Inventor Publisher.

Echotect uit Hoofddorp is een van de Nederlandse deelnemers aan het programma. Echotect is een start-up die een procédé heeft ontwikkeld om oude petflessen samen met gruis van kwarts of marmer tot stenencomposiet te verwerken. Het bedrijf zet dit procédé in de markt door voor zijn klanten de productielijnen te ontwerpen die kwartsvervanger Nuroq, marmervervanger Echoroc en kwarts-marmermix Mixroq produceren. "Het resultaat is een product dat hetzelfde lijkt als natuurlijk steen", zegt Stephen Eastwood, CEO van Echotect, "maar in tegenstelling tot natuurlijk steen is het niet poreus, kan het net zo makkelijk schoongemaakt worden als plastic en is het 100% recycleerbaar. "

Echotect heeft zijn product ontwikkeld met de missie de bestaande markt voor bouwmaterialen te verrijken met kwalitatief hoogstaande en met name duurzame materialen. Om dat te bereiken, heeft het bedrijf drie zwaarwegende criteria geformuleerd voor zijn producten: ze moeten een betere performance bieden dan reeds bestaande producten, zowel de producten als het productieproces moeten duurzaam en recycleerbaar zijn en de producten moeten onschadelijk zijn voor het milieu.

"Het is duidelijk dat een beeld meer zegt dan duizend woorden," aldus Stephen Eastwood. "Digital prototyping is dan ook van groot belang voor ons; het stelt ons in staat onze klanten zowel de technologie achter ons product als de mogelijke toepassingen in de verschillende markten te tonen. Een van de speerpunten van ons beleid is een kwalitatief zeer hoogwaardig eindproduct, dat recht doet aan onze innovatieve technologie. Daarom waren we ook zeer blij met het Clean Tech-programma en de pakketten AutoCAD Inventor, Electrical en Mechanical die we in het kader daarvan hebben aangeschaft. Met deze pakketten decimeren we de tijd die we normaal gesproken nodig hadden voor het ontwerp van de productielijnen. Om nog maar niet te spreken van de veel snellere materiaaltests; dankzij het Autodesk-portfolio krijgen we onze producten veel sneller en dus groener op de markt. Ten slotte zijn we met deze software in staat onze technologie verder te vervolmaken."