Ingezonden persbericht


Samsung TV's als beste getest door de Consumentenbond


* Vier van de vijf predikaten Beste koop en Voordelige keus voor Samsung TV's
* Met vier TV's in top 5 domineert Samsung uitgebreide TV-test van Consumentenbond


* Samsung TV's bieden beste beeldkwaliteit op elk aspect

Delft, 5 november 2010 - De Consumentenbond geeft duidelijk aan welk merk TV de consument het beste kan kopen. Uit een uitgebreide TV-test van de Consumentenbond komt marktleider Samsung als grote winnaar uit de bus. De onafhankelijke testresultaten onderstrepen het leiderschap van Samsung op het gebied van innovatie en kwaliteit.

()
In de Consumentengids van november 2010 zijn de testresultaten gepubliceerd van een test van in totaal 52 TV's van zes merken. De TV's van Samsung komen in elk beeldformaat als beste naar voren. De Samsung UE32C4000 en LE40C650 hebben het predicaat 'Beste koop' ontvangen in de Consumentengids van november. Het predicaat 'Voordelige keus' kende de Consumentenbond toe aan de LE32C450 en de PS42C450.

Best getest

In de Consumentengids van november wordt de top van de televisies aangevoerd door Samsung. In de top 5 staan maar lijst vier Samsung TV's. Dit geldt zowel voor de test van de 81cm TV's als de test van de TV's met een beeldformaat van 102 tot 107 cm.

Samsung absolute koploper in beeldkwaliteit

De conclusie is helder: de TV's van Samsung bieden de beste beeldkwaliteit op elk aspect. Of het nu gaat om kwaliteit via HDMI, SCART, digitaal of analoog, met een Samsung TV haalt de consument altijd het beste beeld in huis.

Predicaten Consumentengids november 2010

Beste koop: UE32C4000

Beste koop: LE40C650

Voordelige keus: LE32C450

Voordelige keus: PS42C450

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.