Ingezonden persbericht



Matige start in Valencia voor STIPA-Molenaar Racing GP

Dit weekend staat alweer de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma. Het STIPA-Molenaar Racing GP had op een beter begin van de GP Generali de la Comunitat Valenciana gehoopt. Luis Salom zette op de eerste trainingsdag een tiende tijd en teamgenoot Randy Krummenacher kwam vooralsnog niet verder dan de zeventiende positie.

Iedereen wil uiteraard het seizoen met een goed resultaat afsluiten en daarom was de Spanjaard Luis Salom niet geheel tevreden met zijn tiende tijd van vandaag. In de eerste vrije training kwam Salom nog tot een achtste plaats maar in de middagtraining zakte de Spanjaard terug naar de tiende positie. Toch verbeterde hij zijn tijd met ruim een seconde.

Randy Krummenacher worstelde met de afstelling van zijn Aprilia. In de eerste vrije training van vanochtend reed de Zwitser naar een vijftiende plek en in de tweede vrije training kwam Krummenacher tot de zeventiende tijd. Ook Krummenacher verbeterde zijn rondetijd van de eerste vrije training met maar liefst anderhalve seconde, maar moest zich desondanks tevreden stellen met de voorlopige zeventiende plaats.

Randy Krummenacher (17e, 1:43.094):

"Het ging vandaag niet naar wens. Met een zeventiende plek kan ik absoluut niet tevreden zijn. We hebben problemen met de afstelling van het chassis. Ik krijg geen goed gevoel en ik kom daardoor niet aan de rondetijden die ik normaal hier rijd. We zullen veel gaan veranderen voor de sessies van morgen en dan kan het alleen maar beter gaan. Ons doel voor morgen is minimaal een top 10-plaats in de kwalificatie en we weten dat dit mogelijk is. Dat hebben we dit jaar al vaker laten zien."

Luis Salom (10e, 1:42.215):

"Dit is alweer de vierde thuis-Grand Prix voor mij dit seizoen. Ondanks de tiende plaats van vandaag ben ik niet tevreden. In mijn thuiswedstrijd wil ik vlammen en dat doe je niet als je tiende staat na die mooie vijfde plek in Estoril vorige week. We hebben nog wat werk te doen met de afstelling van de vering. De motor loopt iets te ver naar buiten waardoor ik mijn lijn niet kan houden. We werken aan een oplossing en morgen zal het zeker beter gaan. Ik wil morgenmiddag na de tijdtraining zeker op de tweede startrij staan zodat ik een goede uitgangspositie voor de race van zondag heb." STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com