Hebreeuwse Chocoladeletter terug in Amsterdam


een initiatief van het Joods Hospice Immanuel

AMSTERDAM, 20101105 -- De unieke Hebreeuwse chocoladeletter maakt na jarenlange afwezigheid haar rentree in Amsterdam. De chocoladeletter Chai (hebr. voor leef!)is verkrijgbaar bij het Joods Hospice Immanuel te Amsterdam.

Sasja Martel, initiatiefneemster en directeur van het hospice, kwam met het idee voor een Hebreeuwse chocoladeletter en vond in Roland Vos Catering & Events een partner om deze letter te verzorgen.

De chocoladeletter is kosjer, fairtrade, biologisch, handgemaakt en een origineel cadeau voor Chanoeka of Sinterklaas. De opbrengst van de letter komt ten goede aan het Joods Hospice Immanuel.

Het woord Chai (leef!) wordt in het Hebreeuws geschreven als Chet en Yud en heeft in het Jodendom een grote symbolische waarde.
De chocoladeletter is een typisch Nederlandse lekkernij die rond Sinterklaas wordt verkocht. De geschiedenis van de chocoladeletter begint bij het maken van letters uit brooddeeg en andere eetbare materialen, en worden sinds het einde van de 19e eeuw op grote schaal gemaakt. De Hebreeuwse chocoladeletter dook op in de jaren '60 en was nog verkrijgbaar in de jaren '90. Nu maakt de Hebreeuwse chocoladeletter na jarenlange afwezigheid haar rentree.

Het Joods Hospice Immanuel, open sinds 15 mei 2007, biedt terminale zorg aan mensen met een levens¬verwachting van minder dan drie maanden. Het huis staat open voor allen die deze zorg nodig hebben en de joodse identiteit van het huis respecteren. Men laat zich in het hospice inspireren door de joodse visie dat de dood bij het leven hoort, maar dat het leven altijd voorgaat en zoveel mogelijk gevierd mag worden. Vandaar de keuze voor de Chai (leef!) chocolade letter.

Het Joods Hospice Immanuel is het eerste en enige joodse hospice in Europa.
Voor meer informatie: www.joodshospiceimmanuel.nl





Ingezonden persbericht