Drie finalisten Smaakvol2010 uit Zuid-Nederland


EINDHOVEN, 20101105 -- De producten van drie bedrijven uit Zuid-Nederland maken op 30 november kans op de titel "Smaakvolste product van NL". Dit zijn Euleteul zomerbier van Brouwerij de Fontein uit Stein, de KellyBronze kerstkalkoen van Flavours of the Farm uit Heythuijsen en de Champisaucijs van 't Lekker Plekske / De La Creme uit Roosendaal.

Op 2 november 2010 streden de acht halve finalisten uit Zuid-Nederland om een plaats in de finale van Smaakvol2010. In deze smaakwedstrijd, georganiseerd door Syntens, Taskforce Multifunctionele landbouw en Foodlog, strijden de makers van deze heerlijkheden om de titel `Smaakvol 2010', dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem.

De vakjury koos het Euleteul zomerbier van Brouwerij de Fontein uit Stein en de KellyBronze kerstkalkoen van Flavours of the Farm uit Heythuijsen als meest succesvolle concepten uit de regio Zuid. De publieksfavoriet die gekozen is uit de eerder gehouden proeverijen in Den Bosch en Maastricht is. Ook deze lekkernij gaat door naar de finale op 30 november in Den Bosch, de Hoofdstad van de Smaak in 2010.

De landelijke finalisten, inclusief de drie publieksfavorieten, strijden op 30 november om de ultieme smaakerkenning. Uiteindelijk worden twee winnaars geselecteerd uit de meer dan 80 deelnemende producten: de Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, en de Publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet.

Meer informatie: www.syntens.nl/desmaakvanNL





Ingezonden persbericht