Dr. Paul Berg verlaat Raad van Bestuur Gilead Sciences

FOSTER CITY, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101105 --

Gilead Sciences, Inc (Nasdaq: GILD) maakte vandaag bekend dat Paul Berg, PhD, van plan is om de Raad van Bestuur van het bedrijf per mei 2011 te verlaten. Dr. Berg is sinds 1998 lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

“Namens de Raad van Bestuur en het Senior managementteam van Gilead, dank ik Paul voor zijn waardevolle bijdragen gedurende de afgelopen 13 jaar”, aldus John Martin, PhD, Chairman en Chief Executive Officer, Gilead Sciences. “Paul is een geweldige collega en iemand met wie ik zeer graag werk. Zijn expertise en oordeel hebben geholpen bij het verbeteren van onze inspanningen om therapieën te leveren aan patiënten die deze nodig hebben en ik kijk uit naar zijn verdere wetenschappelijke input en begeleiding.”

Dr. Berg heeft eerder gewerkt als hoogleraar en voorzitter van de Vakgroep Biochemie en directeur van het Beckman Center for Molecular and Genetic Medicine van de Stanford University School of Medicine. Hij is lid van de US National Academy of Sciences. In 1980 ontving Dr. Berg de Nobelprijs voor zijn fundamentele onderzoek naar de biochemie van nucleïnezuren. In 1983 ontving hij de National Medal of Science.

Over Gilead

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve behandelingen ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert op het gebied van onvervulde medische behoeften. De missie van het bedrijf is om de zorg voor patiënten die lijden aan levensbedreigende ziekten wereldwijd te verbeteren. Gilead heeft haar hoofdkantoor in Foster City, Californië en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Australië.

Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar www.gilead.com of bel met Gilead Public Affairs Department op 1-800-GILEAD-5 (1-800-445-3235).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Gilead Sciences, Inc.
Susan Hubbard, 650-522-5715 (Beleggers)

Amy Flood, 650-522-5643 (Media)