De ToekomstBedrijven succesvol in Oosterhout


In gesprek met MKB bedrijven in Oosterhout

BREDA, 20101105 -- Op dit moment bezoeken adviseurs van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel ondernemers uit Oosterhout in het kader van de campagne De ToekomstBedrijven. De campagne richt zich op industriële MKB bedrijven uit Zuid-Nederland en kent een lokale en persoonlijke aanpak. Nu is het de beurt aan Oosterhout! De ToekomstBedrijven bestaat uit een gesprek met de ondernemer waarin toekomstplannen van de ondernemer centraal staan. We willen graag ondernemers laten kennismaken met het innovatienetwerk en de ondersteuningsmogelijkheden die er ook voor hen bestaan.

Aanpak in Oosterhout
Om in contact te komen met ondernemers worden allerlei middelen ingezet. Een daarvan is een stormbezoek waarbij adviseurs onaangekondigd in een VIP bus bij de ondernemer langsgaan. Doel daarvan is het maken van een vervolgafspraak voor een verdere kennismaking. Op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober hebben in Oosterhout zo'n 60 MKB bedrijven een stormbezoek gehad van De ToekomstBedrijven. Met maar liefst 11 ondernemers is direct een vervolgafspraak gemaakt, 7 ondernemers hadden geen interesse. Het overgrote deel, zo'n 40 ondernemers, staat open voor een kennismaking met De ToekomstBedrijven later. Deze ondernemers worden de komende weken nagebeld voor een afspraak. Mocht u interesse hebben dan kunt u natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 - 444 0 005 of stuur een mail naar Ron Rosbak: ron.rosbak@syntens.nl.

Gespreksonderwerpen
De ToekomstBedrijven is een gesprek met een ondernemer en biedt advies en contacten op maat, relevant voor de toekomst van de ondernemer. Richard Notenboom van GEMS uit Willemstad spreekt uit ervaring: "Ik kreeg geen academisch en afstandelijk advies, maar verhelderende gesprekken met veel wisselwerking." Inmiddels zijn er 1.200 gesprekken gevoerd in Zuid-Nederland sinds de start van de campagne medio 2008. Veel voorkomende gespreksonderwerpen zijn: openbare aanbestedingen, de grens over met je product, nieuwe markten betreden, met verbeterde producten opnieuw op de markt brengen, het proces van een idee naar business, overdracht en verkoop van het bedrijf en meeliften op kansrijke trends en ontwikkelingen. Dit zijn slechts voorbeelden, er is gewoon te veel om op te noemen. Op de website www.toekomstbedrijven.nl is te zien wat andere ondernemers van De ToekomstBedrijven vinden. Het innovatienetwerk biedt zoveel kansen maar ondernemers weten het vaak niet, daar is de campagne De ToekomstBedrijven voor.

Campagne De ToekomstBedrijven
De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om MKB bedrijven te betrekken bij het bestaande innovatienetwerk voor een beter toekomstperspectief. Het innovatienetwerk bestaat o.a. uit innovatieve ondernemers, kennisinstellingen, Kamer van Koophandel, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en Syntens. De ToekomstBedrijven richt zich op MKB bedrijven uit de industrie en stuwende zakelijke dienstverlening uit Zuid-Nederland. De adviezen zijn kosteloos dankzij de financiële steun van de Provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, de Rijksoverheid en de Europese Unie.

Zie ook www.toekomstbedrijven.nl.