Ingezonden persbericht


Delft, 6 september 2010

Persbericht

Museumnacht Delft 2010

Op vrijdag 5 november gaat de eerste Delftse Museumnacht van start! De Museumnacht Delft belooft een spectaculair cultureel avontuur te worden. De vele musea en galeries die Delft rijk is komen tijdens deze culturele avond met een bijzonder programma. Tussen 19.00 en middernacht openen galeries, musea en diverse andere culturele instellingen hun deuren. Het thema dit jaar is "Relief". Iedere deelnemer geeft op geheel eigen wijze uiting aan dit thema. Onder de deelnemers zijn onder andere Museum Het Prinsenhof, het Legermuseum, het Vermeercentrum en het nieuw te openen Science Centre. Verrassende optredens op de hoek van een straat en in de historische binnenstad maken het programma compleet.

Programma

De organisatie van de Museumnacht brengt een gevarieerd programma waaronder de bekende Belgische kunstenaar Anne Ausloos. Zij tovert een locatie in Delft om tot een uniek landschap, waarbij zij zich laat inspireren door de materialen die de omgeving haar te bieden hebben. Op het Agathaplein creëert Joost Nieuwenburg een eetbaar landschap van hutspot. In Museum Het Prinsenhof kan men genieten van diverse spannende recepten uit het"Kunstkookboek", het resultaat van het "Kunst in de wijken" project. In Nusantara is de 'Rotating Kitchen' van Zeger Reijers te zien en is het genieten van exotische hapjes en een gamelanorkest. In het onlangs geopende Science Centre staat men versteld van de "state of the art" technieken.

Vervoer
Race heen en weer met een Tuk Tuk of stap in een van de rondvaartboten om je te laten vervoeren door het sprookjesachtige decor van de historische binnenstad.

Wat Delft bijzonder maakt is haar enorme verscheidenheid. Techniek, geschiedenis en cultuur komen op een unieke manier samen. Al deze facetten zullen deze avond naar voren treden. Niet eerder hebben zoveel instanties hun krachten gebundeld. Bezoekers komen ogen en oren tekort tijdens deze eerste Museumnacht in Delft.

Een passe-partout voor de Museumnacht Delft kost euro 6,- en is vanaf maandag 4 oktober verkrijgbaar.Voor meer informatie en verkooppunten zie www.museumnachtdelft.nl.




Ingezonden persbericht