Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS Sport: de schaatsen weer uit het vet

HILVERSUM, 15 oktober 2010 - Met het Nederlands kampioenschap afstanden, dat van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november wordt verreden in Heerenveen, gaan ook bij de NOS de schaatsen weer uit het vet. Het NK is het eerste in een reeks van vijftien schaatstoernooien die dit seizoen via televisie, radio, internet en teletekst bij de NOS zijn te volgen. Anders dan vorig jaar, is het de bedoeling dat aan tafel bij Dione de Graaff en Mart Smeets met wisselende deskundigen wordt gewerkt. Aan de 'line-up' van deze analytici wordt nog gewerkt. De NOS-schaatséquipe bestaat verder uit de vertrouwde televisiecommentatoren Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks en verslaggevers Bert Maalderink en Jeroen Stekelenburg. Sebastiaan Timmerman doet verslag voor NOS Langs de Lijn.

Sporthoofdredacteur Maarten Nooter: "Bij een post-Olympisch jaar past een wat bescheidener aanpak, maar dat neemt niet weg dat de schaatsliefhebbers voor het topschaatsen nog steeds aan het juiste adres zijn bij de NOS. Alle grote nationale en internationale schaatstoernooien zijn 'gewoon' bij de NOS te volgen. Maar we zullen wat minder vaak op met de studio locatie zijn en we gaan ook niet alle wereldbekerwedstrijden van a tot z live uitzenden. Dat doen we wat vaker in samenvattingen in reguliere én extra uitzendingen. De echte 'diehards' hoeven echter niets te missen, want via onze eigen schaatssite op nos.nl, zijn alle World Cups integraal te volgen."

NK afstanden - vrijdag 5 tot en met zondag 7 november

Tijdens het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen kunnen de schaatsers de startbewijzen verdienen voor de wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.

Nederland 1

Vrijdag 5 november - NOS Studio Sport schaatsen - 17.00-19.25 uur - Nederland 1 * 500 meter (mannen en vrouwen) en de 5 kilometer (mannen)

Zaterdag 6 november - NOS Studio Sport schaatsen - 16.00-17.50 uur - Nederland 1 * 1000 meter (mannen en vrouwen) en de 3 kilometer (vrouwen)

Zondag 7 november - NOS Studio Sport* - 11.50-17.50 uur - Nederland 1 * 1500 meter (mannen en vrouwen), 5 kilometer (vrouwen) en 10 kilometer (mannen) * in deze uitzending ook aandacht voor andere sporten.

Presentatie Hilversum: Mart Smeets

Presentatie Heerenveen: Dione de Graaff

Commentaar: Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks.

Verslaggever: Bert Maalderink

Nos.nl

Alle wedstrijden van het NK afstanden zijn van begin tot einde te volgen op de livestream op nos.nl.

Vrijdag 5 november - vanaf 14.15 uur
* live beelden van de 500 meter (mannen en vrouwen) en de 5 kilometer (mannen)

Zaterdag 6 november - vanaf 14.30 uur
* live beelden van de 1000 meter (mannen en vrouwen) en de 3 kilometer (vrouwen)

Zondag 7 november - vanaf 12.00 uur
* 1500 meter (mannen en vrouwen), 5 kilometer (vrouwen) en 10 kilometer (mannen)

Op nos.nl/sport is het laatste nieuws over het NK afstanden terug te vinden, met nieuwsberichten, met filmpjes en audiofragmenten.

Radio 1

Ook de Radio 1-luisteraar wordt door NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in Heerenveen. Op de eerste dag - vrijdag 5 november - zorgt commentator Sebastiaan Timmerman voor live-bijdragen van de wedstrijden in de lopende programmering, terwijl de ontwikkelingen op de laatste twee dagen rechtstreeks te volgen zijn in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn (zaterdag 6 november 14.30-18.00 uur en zondag 7 november 12.00-18.00 uur).

NOS Teletekst

Ook NOS Teletekst publiceert tijdens het schaatsseizoen een groot aantal extra pagina's. Met nieuws, uitslagen, wedstrijdverslagen en altijd oproepbare achtergrondinformatie en standen. NOS Teletekst fungeert als realtime baken van informatie voor de schaatsliefhebbers.