Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oriënt-Express héél even in Nederland
Grote belangstelling voor unieke treinreis

Bussum, 25 oktober 2010 - Op 5 november 2010 zal Amsterdam Centraal Station het terrein zijn van een wel heel bijzondere gebeurtenis: 's werelds beroemdste trein - de Venice Simplon-Orient-Express - zal voor het eerst in de geschiedenis vertrekken vanuit onze hoofdstad. En wel op een prachtige 4-daagse reis naar Venetië. Het betreft een unieke trip, die dan ook binnen no-time was volgeboekt. De 180 passagiers die een 'kaartje' hebben weten te bemachtigen treden hiermee in de voetsporen van royalty's, aristocraten en filmsterren uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Het interieur is nog geheel zoals toen; met ingenieuze houtmozaïeken, flonkerend kristal en kostbare bekleding.

Een feestelijk vertrek
Incento, de reisorganisatie die de Oriënt-Express naar Nederland wist te halen, kijkt uit naar de feestelijke dag van vertrek. Directeur Jos Beltman: "Incento is al jaren de Nederlandse vertegenwoordiger van Orient-Express Trains & Cruises. Dat het ons gelukt is om deze trein voor één keer vanuit Amsterdam te laten vertrekken, is een droom die werkelijkheid wordt." De passagiers zullen op 5 november feestelijk worden ontvangen in Restaurant 1ste Klas op Spoor 2 van Amsterdam CS, waar zij onder het genot van een glas champagne en sfeervolle muziek van een strijkkwartet hun reis in stijl kunnen beginnen. Rond 18:00 uur stapt men aan boord en na het officiële fluitsignaal van zal het bijna 400 meter lange gevaarte uit Amsterdam vertrekken.

Een unieke trein
In 1883 vond de allereerste reis van de Oriënt-Express plaats. Met zijn zware tapijten, fluwelen gordijnen en flonkerend kristal werd het al snel het summum van luxe en prestige in de 'high society'. Tegenwoordig is de trein voor iedereen toegankelijk en heeft het diverse verbindingen in Europa. Waar hij ook komt, de 'Koning onder de Treinen' trekt steevast de nodige aandacht. De maar liefst 17 rijtuigen zijn stuk voor stuk met zorg in hun oude glorie gerestaureerd. Zelfs het personeel aan boord is in stijl gekleed, en keurige stewards serveren traditiegetrouw het ontbijt en de middagthee in ieders eigen coupe. Onlangs werd de Oriënt-Express door het prestigieuze National Geographic opgenomen in de top 10 van meest bijzondere Europese treinreizen. Sinds 1986 is de Oriënt-Express erelid van Relais & Chateaux.

De reis
Nadat de trein op 5 november is vertrokken uit Amsterdam zal het een prachtige tocht door de Alpen en de Dolomieten afleggen. Eindbestemming is Venetië, waar het reisgezelschap van boord zal gaan. Hier zal men verblijven in 5-sterren hotel Cipriani - een hotel van wereldfaam en een populaire spot onder beroemdheden, staatshoofden en royalty's. Na dit vorstelijke weekend in Venetië zal het reisgezelschap per speciale chartervlucht weer terugvliegen naar Amsterdam.

Over Incento
Incento is een full-service reisorganisatie, gevestigd in Bussum. Naast het organiseren van groepsreizen en zogenaamde incentive-reizen (reizen voor relaties van bedrijven, instellingen en verenigingen) is Incento de officiële vertegenwoordiger in Nederland van wereldberoemde treinreizen. Van de Trans-Siberië Express, Rail Australia, The Royal Scotsman en natuurlijk de Oriënt-Express tot aan bijzondere reizen over spoorwegen in Amerika, Canada, Afrika, India, China, Tibet en Zuidoost Azië. Incento representeert het allemaal. Incento heeft tevens een reisbureau onder de naam 'Travelline' voor persoonlijk en zeer deskundig reisadvies. Kijk op www.incento.nl of vraag de uitgebreide brochures aan via: 035 - 6955155 of info@incento.nl