Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EINDELIJK IS HET ZOVER:

HET FERRY VAN DE ZAANDE-BOEK.

De avonturen van de bekende Tilburgse proleet Ferry van de Zaande zijn in boekvorm te koop vanaf 5 november. Reeds 50 columns van van de Zaande, een creatie van F. van der Meer, waren te lezen in het gratis uitgaansmagazine 'De T.'

Het is voor de gemiddelde Tilburger geen usance ooit een boek te lezen, laat staan te schrijven. Des te groter was de verbazing toen bleek dat niemand minder dan volksheld Ferry van de Zaande met een heuse verzamelbundel op de markt kwam. Bij navraag bleek niet Ferry zelf, maar zijn geestelijk vader, de kunstenaar F. van der Meer de auteur van dit meesterwerk te zijn. Van der Meer werkte samen met de topfotograaf Tommy de Lange, die het boek van foto's voorzag.

Voorts is er ander, nooit eerder gepubliceerd materiaal te vinden van beide artiesten, alsook een lovend voorwoord van burgemeester Noordanus. "Ferry is geliefd van Broekhoven tot de Blaak en heeft fans van Hulten tot aan de Udenhoutse Leemkuilen." Aldus onze burgervader.

Het is dan ook niet zonder trots dat de auteur op 5 november om 17.00 uur deze bundel presenteert bij boekhandel Selexyz Gianotten. Vanaf die datum zal het boek te koop zijn bij diverse winkels in regio Tilburg voor de weggeefprijs van tien euro. Corry Konings zal bij Selexyz Gianotten het eerste exemplaar van dit meesterwerk in ontvangst nemen.

Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op www.de-t.nl.

Sinds 2006 verschijnt maandelijks het stadsmagazine De T in regio Tilburg en wordt uitgegeven door ASEGA Media. Ferry van de Zaande is vanaf het begin betrokken bij De T.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht