Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 vrijdag 5 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Egbert Tellegen, hoogleraar Sociologie en Milieu over zijn nieuwe boek Groene herfst, een halve eeuw milieu. Welke vooruitgang heeft de milieubescherming geboekt? Hoe heeft het denken over milieu zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe staat de aarde ervoor? Egbert Tellegen schreef eerder Het utopisme van de drugsbestrijding.

Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, atheïsten en humanisten van belang zijn.

Is dit kabinet een zegen voor het land?
Rondetafel o.l.v. Theodor Holman met Nausicaa Marbe, columniste van de Volkskrant en met publicist Jaffe Vink. Met argusogen wordt naar de eerste stapjes van het kabinet Rutte-Verhagen gekeken. De eerste kwesties worden onder de loep gelegd: dubbele paspoorten, wel of niet uitzetten naar Irak, scheurtjes in het CDA (Koppejan, Ferrier) en nu ook in de PVV (interview Hero Brinkman in Vrij Nederland). Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen voor een groot kunstenaarsprotest op 20 november. Krijgen we een politiek hete winter?

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)




Ingezonden persbericht