Gemeente Haarlem


5 november 2010


Alle auto's uit de Appelaar verwijderd

De parkeergarage de Appelaar is leeg, alle 275 auto's zijn uit de garage weggehaald. Vrijdagmiddag voordat de avondspits begint is het Spaarne weer voor autoverkeer bereikbaar. De Damstraat blijft afgesloten voor autoverkeer. De hekken met zwart plastic worden verwijderd en er komt een tijdelijk bouwhek bij de ingang.

De garage is leeg, de werkzaamheden van de bergingsbedrijven Vrolijk en Koole zijn afgerond. Spaarnelanden NV. heeft vanochtend de rijbaan, het fietspad en het trottoir schoongemaakt. Het Spaarne is eind deze middag weer bereikbaar voor auto's.

De Damstraat blijft afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf de Damstraat langs de parkeergarage naar het Spaarne. Aan weerszijden van de Damstraat en in de nauwe Appelaarsteeg komen borden die fietsers en voetgangers er op wijzen dat doorgang mogelijk is.

De garage blijft gesloten. In de afrit van de parkeergarage komt een bouwhek ter beveiliging. Beveiligingsmensen blijven bij de garage totdat er een goed afsluitbare deur is geplaatst in de toegang van de garage.

De gemeente bedankt alle betrokkenen en omwonenden voor hun inzet, mede hierdoor zijn de bergingswerkzaamheden soepel verlopen.

Parkeren in het centrum
De parkeergarage de Appelaar blijft gesloten. Op de wegwijzerborden naar de parkeergarages wordt de Appelaar afgeplakt. Er zijn tijdelijke omleidingsroutes voor parkeergarages Raaks en De Kamp, de route voor parkeergarage Stationsplein volgt. Een kaart met deze omleidingsroutes komt ook op www.haarlem.nl. Op zaterdag rijdt er tussen 10.00 en 18.00 uur om de vijf minuten een gratis pendelbus vanaf parkeergarage Cronj? naar het centrum.