Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enquête PvdA: Voorkeur voor verbetering huidige route boven een nieuwe brug

Fietsers willen Rode Loper doortrekken naar Haarlem-Noord

Fietsers zijn enthousiast over de Rode Loper tussen het station en de binnenstad van Haarlem. De meerderheid wil dat de Rode Loper wordt doorgetrokken naar Haarlem-Noord. Men geeft daarbij de voorkeur aan verbetering van de huidige fietsroute, in plaats van een nieuwe brug over de Bolwerken. Dat blijkt uit een enquête onder ruim honderd fietsers die de PvdA vrijdag 5 november hield bij het station en op twitter.

De Rode Loper is de nieuwe veilige fietsroute tussen station en binnenstad van Haarlem. Nu de Rode Loper richting binnenstad grotendeels is voltooid en ook de herinrichting van het Stationsplein vordert zal binnenkort in de gemeenteraad de discussie starten over het tweede deel van de Rode Loper: tussen het station en Haarlem-Noord. De PvdA wilde graag de mening hierover horen van fietsers die regelmatig dit traject afleggen. De PvdA vroeg bij het station ruim tachtig mensen naar hun mening. Daarnaast gaven nog eens 25 mensen hun mening via twitter over de mogelijke Rode Loper naar Haarlem-Noord.

76 procent van de ondervraagde fietsers is positief over de Rode Loper, slechts 6 procent vindt het een verslechtering. De rest vindt het noch een verbetering, noch een verslechtering, of heeft geen mening. 64 procent van de fietsers wil dat de Rode Loper wordt doorgetrokken naar Haarlem-Noord, zoals ook in de gemeentelijke plannen is opgenomen. 22 procent vindt dat niet nodig en 14 procent heeft geen mening.

Over de manier waarop dit zou moeten gebeuren is men ook duidelijk: 57 procent geeft de voorkeur aan verbetering van de huidige fietsroute over het Kennemerplein, de Kennemerbrug en het Frans Halsplein. 24 procent geeft de voorkeur aan een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in het verlengde van de Kruisweg over de Bolwerken en de Singel. De rest heeft geen mening of noemt een andere oplossing. Veel genoemde redenen om te kiezen voor verbetering van de huidige route en niet voor een brug zijn de kosten, de sociale veiligheid van deze route en dat deze route gewoon goed bevalt.

De PvdA zal de uitkomsten van deze enquête meenemen bij haar meningsvorming de komende tijd over het doortrekken van de Rode Loper naar Haarlem-Noord. De komende tijd zal zij hierover ook nog gesprekken voeren met onder meer omwonenden en Fietsersbond. Daarna wordt een definitief standpunt ingenomen.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht