GT Solar uitgekozen voor het leveren van breed scala van apparatuur voor polysiliconenproductie en technische diensten voor eerste polysiliconeninstallatie op commerciële schaal in India

Bedrijf levert ook DSS450HP-kristallisatiesystemen voor eerste geïntegreerde PV-wafercelinstallatie van India

MERRIMACK, N.H.--(BUSINESS WIRE)-- 20101105 --

GT Solar International, Inc. (NASDAQ: SOLR), een wereldwijde leverancier van technologie voor de polysiliconenproductie, en saffier- en siliconenkristallijn-ontwikkelingssystemen en materialen voor de zonne-energiesector, LED en andere specialiteitsmarkten, heeft vandaag aangekondigd dat het een order ontvangen heeft voor haar polysiliconenproductietechnologie en verwante technische diensten voor gebruik in India's eerste grote, commerciële installatie voor de polysiliconenproductie. GT Solar zal alle aspecten van polysiliconenproductie leveren, waaronder CVD-reactoren, chlorosilaanherstel en trichlorosilaanproductie en purificatietechnologie voor de nieuwe productie-installatie die zich in de centraal gelegen Indiase staat van Chhattisgarh bevindt.

GT Solar's DSS450 kristallisatie-ingot ontwikkelingsoven wordt op grote schaal gebruikt in de PV-ind ...

GT Solar's DSS450 kristallisatie-ingot ontwikkelingsoven wordt op grote schaal gebruikt in de PV-industrie. (Foto: Business Wire)

Dit is de tweede order die GT Solar in de afgelopen maanden van een in India gevestigde zonne-energieproducent heeft ontvangen. In augustus kondigde het bedrijf aan dat het door Birla Surya geselecteerd was voor het leveren van haar DSS450HP kristallisatie-ovens voor de eerste geïntegreerde PV wafercelproductie-installatie van India die zich in Puna bevindt.

“India verbindt zich tot het uitbreiden van haar gebruik van zonne-energie om tegemoet te komen aan de energetische behoefte van de toekomst. Wij zijn verheugd dat zowel onze polysiliconenproductietechnologie als onze DSS-kristallisatiesystemen uitgekozen zijn voor deze twee belangrijke projecten,” zei Tom Gutierrez, president en CEO van GT Solar. “Onze technologie biedt een laag risico-oplossing tegen een gereduceerde prijs voor bedrijven die nieuw zijn op het gebied van de PV-productie. Wij hebben bewezen en laten zien hoe wij klanten kunnen helpen hoge winst op hun investeringen te krijgen dankzij de betrouwbaarheid en superieure performance van onze systemen.”

“Met onze nieuwe PV wafer- en celproductie-installatie wordt een belangrijke stap gemaakt om India in de PV-sector wereldwijd te laten binnenkomen,” zei de heer Mohan Datari, CEO van Birla Surya, Ltd. “Wij hebben de DSS kristallisatie-ovens van GT Solar geselecteerd vanwege de getoonde prestatie en betrouwbaarheid in de productie van hoge kwaliteits multikristallijn ingots, en mede dankzij het uitzonderlijke niveau van diensten die zij hebben getoond door PV-fabrikanten te helpen snel hun productieomgevingen te markeren.”

India produceert op dit moment minder dan 5MW zonne-energie per jaar, maar de Indiase regering heeft als doelstelling tegen 2022 20.000MW zonne-energie te genereren. Om deze doelstelling te bereiken, moeten er belangrijke verbeteringen worden aangebracht aan de elektrische infrastructuur van het land, waarbij de PV-productiecapaciteit in de komende jaren verhoogd moet worden. Vanwege haar bewezen polysiliconenproductietechnologie, kristallisatie-ontwikkelingssystemen en ongeëvenaarde in Azië gevestigde ondersteunings- en servicecapaciteiten, bevindt GT Solar zich in een goede positie om te voldoen aan de behoeften van PV-producenten in India.

Over GT Solar International, Inc.

GT Solar International, Inc. (NASDAQ: SOLR) is een wereldwijde leverancier van polysiliconenproductietechnologie, en saffier en silicoonkristallijnontwikkelingssystemen en materialen voor zonne-energie, LED en andere specialiteitsmarkten. Het bedrijf stelt met haar producten en diensten haar klanten in staat hun productieomgevingen te optimaliseren en hun eigendomskosten te verlagen. Voor meer informatie over GT Solar, ga svp naar www.gtsolar.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Sommige van de verklaringen in dit persbericht zijn van aard toekomstgericht, waaronder de verklaringen met betrekking tot verwachte inkomsten van klantenovereenkomsten. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen of veronderstellingen van het management. Deze toekomstgerichte verklaringen vormen geen garantie voor prestatie en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan veel buiten de controle van het bedrijf komen, en die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van welke worden uitgedrukt of geïmpliceerd in de verklaringen. Factoren die er toe kunnen leiden dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van welke uitgedrukt of geïmpliceerd worden in onze toekomstgerichte verklaringen, omvatten de mogelijkheid dat het bedrijf niet de inkomsten op de klantenovereenkomsten kan herkennen, door technologische wijzigingen producten of technologieën onbruikbaar worden, het bedrijf haar intellectuele eigendomsrechten niet kan beschermen, de concurrentie van andere fabrikanten groter wordt, wisselkoersschommelingen en condities op de kredietmarkten en economie met als resultaat een verminderde vraag naar de producten van het bedrijf, en verschillende andere factoren zoals beschreven in de documentatie die GT Solar International, Inc.’s gedeponeerd heeft bij de Securities and Exchange Commission, inclusief de verklaringen onder de titel “Risk Factors” in het jaarverslag van het bedrijf op Form 10-K voor het boekjaar 2010, gedeponeerd op 4 juni 2010 en het kwartaalverslag op Form 10-Q voor het eerste fiscale kwartaal, gedeponeerd op 6 augustus 2010. GT Solar International, Inc. heeft geen enkele verplichting, en ziet uitdrukkelijk van deze verplichting af, om haar toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te wijzigen, vanwege nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen, of anderszins.

Foto's/Multimediagalerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6499107〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media
GT Solar
Jeff Nestel-Patt, 603-204-2883
jeff.nestelpatt@gtsolar.com
of
Beleggers/Analisten
GT Solar
Ryan Blair, 603-681-3869

ryan.blair@gtsolar.com

Ticker_symbol NASDAQ:SOLR