Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 5 november 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Drie overvallen in Twente, twee verdachten aangehouden

Twente

Vrijdagavond 5 november hebben in Twente drie overvallen plaatsgevonden in Enschede, Reutum en Almelo. Twee verdachten konden worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaken en is op zoek naar getuigen.

Enschede
Omstreeks 19.20 uur werd een supermarkt aan de Lipperkerkstraat in Enschede overvallen. Een man met bedekt gezicht en een zonnebril op kwam de winkel in. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vroeg hij één van de caissières om geld. Omdat de caissière alarm sloeg en geen geld gaf, verliet de man de winkel. Gezien is, dat de man wegfietste richting de Esstraat. Daarna is men hem uit het oog verloren.

Het volgende signalement van de dader is bekend:
. Blanke man van ca. 1.90 meter lang;
. Normaal postuur;
. Sprak normaal / goed Nederlands;
. De man droeg een donkerkleurige baseballcap, een grote donkere zonnebril en een legergroene sjaal of lap stof voor zijn mond;
. Hij droeg een donkere jas en droeg aan één van zijn handen een handschoen.

Een getuige heeft gezien dat een fiets werd neergegooid op de Esstraat. Onderzocht wordt of dit verband houdt met deze overval. Graag komt het rechercheteam Enschede van Politie Twente in contact met mensen die voor of na 19.20 uur iets ongewoons of opvallends hebben gezien rond de supermarkt aan de Lipperkerkstraat.

Reutum
Omstreeks 20.00 uur vond een overval in een woning plaats aan de Nieuwematenweg in Reutum. De bewoners van de woning, een 58-jarige vader, een 55-jarige moeder en hun 25-jarige zoon, waren op dat moment aan het werk in de garage bij de woning. Plotseling kwamen twee gemaskerde mannen de garage in en vroegen onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om geld. Er ontstond een worsteling waarbij de vader gewond is geraakt. Hij heeft zich aan zijn verwondingen moeten laten behandelen in het ziekenhuis. Ook de moeder raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Vader en zoon wisten één van de daders te overmeesteren. Deze dader, een 26-jarige Hengeloër, kon direct worden overgedragen aan de politie. De andere dader is gevlucht. Hij kon de later op de avond in zijn woning worden aangehouden. Het gaat om een 24-jarige Hengeloër.

Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Almelo
Omstreeks 20.20 uur werd een cafetaria aan de Violierstraat in Almelo overvallen. Op camerabeelden ziet het personeel dat een man de cafetaria binnenkomt met vermoedelijk een wapen in zijn hand. Het personeel weet zich op te sluiten. De man maakt een onbekend geldbedrag buit en verlaat het pand.

Het volgende signalement van de dader is bekend:
. Man van ongeveer 20-25 jaar oud;
. De man droeg een zwarte korte jas met capuchon;
. Onder de capuchon droeg de man een lichtgekleurde muts met daarop zwarte, verticale strepen.
. Verder droeg de man een donkere broek met een witte bies over de zijkant.

Er werd een Burgernetactie opgestart. 80 deelnemers werden geselecteerd. Omstreeks 22.15 uur werd de actie beëindigd. De actie leverde geen reacties op van burgernetdeelnemers.
De politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen. Mensen die iets ongewoons of opvallends hebben gezien in de omgeving van de Violierstraat, worden verzocht zich te wenden tot Politie Twente, rechercheteam Almelo.

Getuigen
Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, kunnen contact opnemen met Politie Twente via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Mocht u iets horen of zien, waarvan u vermoedt dat het met een mogelijke overval te maken heeft, bel dan direct 112.

---- --