Rijksoverheid



Open Dag DJI 2010: de poort gaat open

Nieuwsbericht | 16-09-2010

Op zaterdag 6 november 2010 vindt de Nationale Open Dag DJI 2010 plaats. Die dag openen 48 justitiële inrichtingen hun poorten voor het Nederlandse publiek. Zo'n 10.000 bezoekers kunnen zich tot en met 15 oktober 2010 inschrijven voor een rondleiding op de website Nationale Open Dag DJI. Ook jij kan er bij zijn.

Het thema van deze open dag is 'Het terugdringen van recidive door het doorbreken van criminele gedragspatronen'. Hoe doet DJI dat nu precies? De samenleving en het kabinet vinden het belangrijk dat Nederland veiliger wordt. Dat kan alleen als justitiabelen hun criminele gedragspatronen weten te doorbreken en na hun detentieperiode een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan opbouwen. En niet terugvallen in crimineel gedrag. DJI werkt bij de terugdringing van recidive nauw samen met gemeenten en tal van organisaties, de zogenaamde samenwerkings- en ketenpartners. Medewerkers vertellen er alles over tijdens de Nationale Open Dag DJI 2010.

Meer informatie? Kijk dan op de website over externe link: de Nationale Open Dag DJI of stuur een e-mail naar nod@dji.minjus.nl.