Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij Startersdag Kamer van Koophandel

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is zaterdagochtend 6 november aanwezig bij de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel in het Provinciehuis van de provincie Zuid-Holland in Den Haag.

De Startersdag is een informatiedag voor iedereen die goed voorbereid met zijn eigen bedrijf wil beginnen of informatie wil verkrijgen over het starten van een eigen bedrijf. Door middel van workshops, presentaties en individuele gespreken krijgen (potentiële) starters antwoord op al hun vragen over het beginnen van een eigen bedrijf. De Startersdag vindt op 21 locaties verspreid door het land plaats.

Het bezoek van de Prinses staat in het teken van microfinanciering. Ze gaat op de informatiebeurs in gesprek met verschillende ondernemers over hun ervaringen met het starten van een onderneming. Aansluitend woont ze de eerste presentatie van de dag bij, over coaching en kredietverstrekking voor ondernemers. Ook reikt ze aan de Kamer van Koophandel Den Haag een naambord uit als kenmerk voor het Microfinancierings(MF)-ondernemerspunt. Dit ter gelegenheid van het feit dat alle kantoren van de Kamer van Koophandel Den Haag een MF-ondernemerspunt worden. Ondernemers kunnen terecht bij een van de vele MF-ondernemerspunten voor voorlichting over het starten van een bedrijf, voor advies en coaching en het aanvragen van microkrediet.