Gemeente Lopik

Meld je aan voor Natuurwerkdag

Zagen van bomen op Natuurwerkdag

Op zaterdag 6 november 2010 vindt de tiende Natuurwerkdag plaats. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie.

Jaarlijks kunnen vrijwilligers zichzelf, vrienden en familieleden opgeven om op de Natuurwerkdag te werken aan het Nederlandse landschap. Iedereen van jong (8+) tot oud kan onder begeleiding aan de slag, op meer dan 300 locaties door het hele land. Eén van deze locaties ligt in Lopikerkapel.

Natuurgebied de Hoge Grienden
Het beheer van een groot gedeelte van de griendbossen is losgelaten, waardoor een wild en natuurlijk bos is ontstaan. Een ander gedeelte wordt door Staatsbosbeheer in stand gehouden om de historie van het gebied vast te houden. Tijdens de Natuurwerkdag willen wij een groot deel van het griend gaan afzetten. Houtvuur, koffie, thee, fris, koeken worden geregeld. Tevens worden handschoenen, takkenscharen en beugelzaagjes door Staatsbosbeheer geregeld.

Tijd : van 9:00 tot 12:30 uur
Locatie : Lopikerweg-oost 142, Lopikerkapel, ingang boomgaard. Voor wie : iedereen van 8 jaar en ouder
Kledingadvies : goede schoenen, handschoenen, warme kleding

Door mee te doen maakt u kans op een geheel verzorgd uitje.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatie leider H. Blom, h.blom@staatsbosbeheer.nl, 06 30384117. Of de provinciale coördinator Marja Zandberg, m.zandberg@landschaperfgoedutrecht.nl, 030 220 55 34.
Meld u aan via Op www.natuurwerkdag.nl. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de Natuurwerkdag niet door.