Gemeente Medemblik

Vrijwilligersfeest met workshops

In het weekend van 6 en 7 november organiseren de gemeente Wervershoof, Andijk en Medemblik speciaal voor vrijwilligers en alleen voor hen een aantal gratis workshops. Als blijk van waardering voor de inzet in je eigen omgeving en de mensen die daarmee geholpen worden. In de vrijwilligerskrant die binnenkort verschijnt staat uitgebreide informatie voor deelnemers en over de mogelijkheden om zelf vrijwilliger te worden. Hier alvast een overzicht:

Bloemschikken
Groene vingers? Dan bent u bij deze crea-workshop aan het juiste adres! Leer van onze creatieve docente een prachtig bloemstuk maken. Onze docente heeft gewerkt bij vooraanstaande bloemkunstbedrijven wereldwijd, en tevens voor professionele bloemistvakbladen.

Bonbons maken
Zelf bonbons maken is letterlijk en figuurlijk een heerlijke bezigheid. Tijdens de workshop leert u melk,- witte,- en pure chocolade te tempereren, snij- en gietbonbons maken en verschillende overheerlijke truffels. Ook gaat u aan de slag om nog een aantal variaties te maken bijvoorbeeld chocolade dessertbakjes. Uiteraard neemt u de zelfgemaakte bonbons mee naar huis en na afloop ontvangt u een boekje met recepten.

Buikdans workshop met Turkse theetafel
Altijd al eens heerlijk willen buikdansen? De muziek en dans werken ontwapenend, de mensen komen los en de openheid tot contact wordt groter. Er zijn rinkelsjaals voor de heupen om bewegingen beter te voelen en te accentueren. Bij de workshop is een heerlijke Turkse Thee tafel inbegrepen.

Interieurworkshop `Laat je huis weer glimlachen' Onze interieurworkshop `Laat je huis weer glimlachen' is een inspirerende, creatieve, maar
vooral gezellige echte `work' shop. Tijdens deze workshop worden de deelnemers geïnspireerd om hun huis op basis van gevoel in te richten en niet teveel met hun hoofd. Na 2,5 uur gezelligheid, interactiviteit en creativiteit (ja, ook diegenen die niet creatief denken te zijn!) gaat iedereen naar huis met een eigen moodboard, nieuwe inzichten over kleur en interieur, een aantal concrete interieuradviezen en nieuwe inspiratie om thuis lekker zelf aan de slag te gaan!

Keramiek Schilderen
De keramiekworkshop is helemaal vernieuwd met prachtige keramiek en moderne hippe schildertechnieken! U kunt een presentatiebord beschilderen of een theepot. Na het schilderen met speciale porseleinverf krijgt u instructies mee om het thuis zelf af te bakken. Hierna is het artikel vaatwasserbestendig.

Kleding advies
Ook benieuwd welke kleuren of kleding u nu echt goed staan? Wilt u eens van een professional horen welke kleuren u goed doen, en welke kleuren u beter niet meer kunt gebruiken? Bij de workshop kleding krijgt u hier een goed beeld van. Na afloop gaat u naar huis met een kleurenkaart en een advies.

Manicure en Nailart Workshop
Tijdens deze workshop komen alle aspecten van hand- en nagelverzorging aan bod, zodat iedereen weet hoe ze haar handen en nagels moet verzorgen. Alle technieken en producten worden behandeld. Uiteraard brengen we alles meteen in praktijk. Lakken, maar je kan ze ook versieren met glitters, stickers, stripers, verf of een leuke stempel. Iedere deelnemer krijgt een paar kunststof nagels om mee te oefenen

Model voor 1 dag
Stiekem droomt elke vrouw er wel eens van, prachtig opgemaakt te worden, en een mooie foto van zichzelf laten maken. Model zijn! Wat denk je van een onwijs leuke Model voor 1 dag arrangement waarbij de deelnemers professioneel worden opgemaakt! Daarna kun je een echte fotoshoot ervaren. De uiteindelijke foto kan direct mee naar huis worden genomen!

Pokeren
Tijdens de workshop leren onze professionals eerst alle kneepjes van het populaire pokerspel, zodat je voortaan dit prachtige spel zelf kunt spelen. Wij spelen niet om geld maar voor de winnaar van het toernooi is er uiteraard wel een leuke prijs!Het competitie element maakt het een extra uitdaging om elkaar af te troeven. U krijgt een handige pocketkaartjes met de spelregels om mee te nemen

Salsa les
Wil je bij ons je allereerste salsapassen leren? Of ben je al aangestoken door het dansvirus en op zoek naar meer ervaring en een originele les? Meld je dan aan voor de Salsa. Je bent bij ons aan het juiste adres! Onze enthousiaste en goed opgeleide docenten staan voor je klaar.

Sieraden maken
Zin om zelf een prachtig sierraad te maken? Geen idee hoe te beginnen? Wij leren je om tijdens een gezellige workshop sieraden te maken, waarbij iedereen zelf een mooi sieraad gaat maken. Het is echt niet moeilijk en heerlijk ontspannend om te doen.

Sinterklaas workshop
Sinterklaastijd komt er langzaam weer aan, dat betekend surprises maken en gedichten schrijven.... Tijdens onze Sinterklaas workshop gaan we aan de slag om een surprise en/of gedicht te maken. Onderleiding van een super creatieveling zult u dit jaar geen Sinterklaas stress hebben!

Taart workshop
In de heerlijke en creatieve workshop taart ga je zelf een taart decoreren. In deze gezellige workshop leer je onder begeleiding van chef kok Rosalie Harmse een taart prachtig op te bouwen en te decoreren. Bakken hoeft niet, dat heeft zij al voor je gedaan.

Tapas maken
Tijdens de heerlijke workshop gaat iedereen aan de slag om zelf tapast te maken! Een selectie van diverse Tapas: Kip Marsala, Surinaamse kip, Thaise viskoekjes, Hummus,Vietnamese gehaktballetje, Marokkaanse Tortilla, Gevulde soesjes, Gevulde tomaatjes, Wraps, Tabbouleh, Gevulde pasta schelpen en nog veel meer...!

Visagie
In de gezellige visagie workshop verzorgd door visagiste Mayke Laan leert u zelf een prachtige make-up aan te brengen. Hoe kies ik de juiste foundation? Welke kleuren staan mij? Hoe maak ik mijn ogen mooi op? Hoe kan ik correcties aanbrengen? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven, op professionele wijze met een informele sfeer.

Zumba les
Fitness en dansen op meeslepende Zuid Amerikaanse ritmes. Probeer het nu zelf, deze meeslepende latin aerobic dance workout! Zumba is een fitnessworkout met danspassen op Latijns-Amerikaanse muziek. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamenco en zelfs hip hop muziek is elke les weer een feestje. U wordt er niet alleen vrolijk van; het is ook geen enkel probleem (meer) om de les vol te houden. Tijdens de les worden er veel calorieën verbrand.

Meer weten, aanmelden?

Vermeld bij de opgave de workshop die u wilt volgen, uw naam, woonplaats en de organisatie waar u vrijwilliger bent. Neem daarvoor contact op met de Vrijwilligerscentrale Westfriesland, Maelsonstraat 20 1624 NP Hoorn. Dat kan per e-mail via feest@vrijwilligerscentrale.info of tel: (0229) 216499. Wacht niet te lang, want op = op!