Gemeente Tiel


The Drive Xperience in Tiel

Jonge automobilisten in de gemeente Tiel kunnen op zaterdag 6 november 2010 meedoen aan The Drive Xperience. Dit is een praktische, leerzame èn leuke praktijkdag voor jonge automobilisten. Voorwaarde is dat de deelnemer niet ouder is dan 24 jaar, tussen de drie maanden en twee jaar geleden het autorijbewijs heeft behaald èn sindsdien zelfstandig rijervaring op heeft gedaan.

Praktijkdag
Tijdens The Drive Xperience maken de deelnemers in groepjes een praktijkrit door de omgeving. Hierbij beoordelen zij hun eigen rijstijl en die van de anderen. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren coach die als laatste zijn oordeel geeft. Ook rijden de deelnemers op een mobiele rem/slipbaan. Deze baan wordt speciaal voor de gelegenheid aangelegd op het achterste deel van het parkeerterrein op de Waalkade. Zij ondervinden op deze manier hoe het voelt om op een glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken en ervaren hoe lang de remweg is. Hierna zijn zij een waardevolle ervaring rijker! Tot het programma behoort ook een groepsdiscussie over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname.

The Drive Xperience is een unieke gelegenheid voor jonge automobilisten om in de praktijk te ervaren hoe goed zij kunnen autorijden en op welke punten zij zich nog kunnen verbeteren. De gemeente Tiel en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) organiseren deze praktijkdag. Jongeren die geboren zijn tussen 6 november 1989 t/m 30 april 1992 èn in de gemeente Tiel wonen, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Aanmelden
Voor deelname is een eigen auto niet nodig. Verkeersschool Van Thiel en Autogroep De Waal stellen auto's beschikbaar. Het programma begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Voor een lunch en koffie/thee wordt gezorgd. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. Aanmelden kan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl.