Hogeschool Windesheim

Persbericht Windeshiem Flevoland, 27 oktober 2010

Wie op zoek is naar een hbo-opleiding in Almere is op 6 november welkom op de open dag van Windesheim Flevoland in het WTC in Almere-Stad aan de P.J. Oudweg 25. De open dag is de eerste kennismaking voor scholieren met het studeren, studiekeuze en natuurlijk het studentenleven in Almere. Dé gelegenheid om sfeer te proeven op de informatiemarkt en deel te nemen aan de presentaties van de opleidingen. En, voor een studiekeuzetest bij acteur en VJ Sacha Visser. De open dag duurt van 11.00 tot 14.00 uur. Vrienden, vriendinnen, ouders en verzorgers zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd.

Op dit moment kunnen studenten in Almere al bij Windesheim Flevoland terecht voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo Almere), Informatica (Information Engineering), Small Business and Retail Management en Engineering, Design and Innovation (Ondernemen, Innovatie en Techniek. Daar blijft het niet bij. Per september 2011 starten nog eens twaalf opleidingen van Windesheim Flevoland op het gebied van zorg en welzijn, techniek en ict, en economie en management. Ook deze opleidingen zijn op de open dag aanwezig, evenals studentenvereniging , de decaan van Windesheim Flevoland en medewerkers van het Windesheim Flevoland Informatiecentrum.

Studiekeuzetest bij VJ Sacha Visser
Het valt niet mee om de juiste opleiding te kiezen. Voor hulp bij deze keuze kunnen bezoekers van de open dag terecht bij Sascha Visser. Deze acteur en VJ, onder meer bekend van Kees & Co, ONM en TMF, neemt een keuzetest af en bespreekt de uitkomst. De test geeft een betrouwbaar inzicht in de interesses, voorkeuren van jongeren. Sascha Visser koppelt die aan de studiemogelijkheden bij Windesheim Flevoland.

Windesheim Flevoland 2011 in nieuw gebouw
Bezoekers van de open dag horen ook meer over het nieuwe gebouw van Windesheim Flevoland in Almere. In het najaar van 2011 verhuist Windesheim Flevoland vanuit het WTC en het knalrode gebouw aan de Landdroststraat naar een nieuwe, witte onderwijstoren tussen het Stadhuis en het Flevoziekenhuis.

Programma
Het volledige programma, overzicht van aanwezige opleidingen en de tijden van de verschillende informatierondes zijn te vinden op www.windesheimflevoland.nl Met de Opendagplanner op de website kan iedereen zijn eigen programma samenstellen en de rondes handig op elkaar afstemmen. Op deze website staat ook het laatste nieuws over Windesheim Flevoland en een overzicht van alle open dagen in 2010 en 2011.