ProRail

Persbericht

27-10-2010

Inhijsen nieuwe overweg bij station Sneek Noord

ProRail vernieuwt in het weekeinde van zaterdag 6 november en zondag 7 november een spoorwegovergang in de buurt van station Sneek Noord. Tegelijkertijd worden dan ook twee nieuwe wissels geplaatst door aannemer BAM Rail.

Vooral het inhijsen van de overweg met een grote telekraan is een spectaculair gebeuren. ProRail nodigt geïnteresseerden uit op zaterdagmiddag 6 november deze werkzaamheden vanaf 14.00 uur te volgen vanaf het perron.

Afsluiting spooroverweg Goeman Borgesiuslaan / Worp Tjaardastraat

Door asfalteerwerkzaamheden in de buurt van de overweg is de spoorwegovergang Goeman Borgesiuslaan vanaf woensdag 3 november (06:00 uur) tot en met maandag 8 november 2010 (06:00 uur) gestremd voor alle verkeer. De klinkers maken plaats voor asfalt. Hierdoor is ook het parkeerterrein bij station Sneek Noord in de genoemde periode niet bereikbaar. Automobilisten verzoeken wij vriendelijk te parkeren bij station Sneek en daar op woensdag, donderdag of vrijdag ook de trein te nemen. In het weekend van 6 en 7 november rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. Arriva zet bussen in.

Extra trein door realisatie passeerspoor

ProRail is eind 2009 gestart met de bouw van een passeerspoor met perron voor station Sneek Noord. Dit gebeurt op initiatief van de provincie Fryslân. Half december zijn alle werkzaamheden klaar en vanaf maandag 13 december wordt een extra trein tijdens spitstijden in de dienstregeling van Arriva opgenomen.