Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 28 oktober 2010

Landelijke Natuurwerkdag voor het eerst op drie locaties

De landelijke natuurwerkdag op zaterdag 6 november 2010 vindt dit jaar op drie locaties plaats. Deze dag staat in het teken van het knotten van wilgen. De vrijwilligers die zich actief inzetten voor het groenonderhoud doen dit in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groene Voet) en in de Vroonermeer.

De gemeente Alkmaar organiseert ongeveer twee á drie keer per jaar een Natuurwerkdag. Dit jaar wordt de landelijke versie van de Natuurwerkdag voor het eerst op drie locaties gehouden. De bestaande groepen vrijwilligers gaan wilgen knotten in de Rekerhout en langs het Ringslootpad (park De Groen Voet).

Ook wilgen knotten?
De vrijwilligers kunnen altijd een extra paar handen gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de wijkbeheerder Frits Oudshoorn, (072) 548 8790 of foudshoorn@alkmaar.nl. Maar zij kunnen zich natuurlijk ook terplekke aanmelden. De activiteiten starten om 09.30 uur en duren, inclusief lunch, tot ongeveer 15.00 uur. Voor de Rekerhout verzamelen de vrijwilligers zich bij het beheergebouwtje (Krielenzand 5), voor het Ringslootpad in de school 't Baeken (Faktorij 123) en voor de Vroonermeer bij MFA Vroonermeer (P.C. Boutensstraat 4).

Meedoen in het groen?
Mensen die hun steentje willen bijdragen aan het groen in hun stad, kunnen dat op verschillende manieren doen. Zo is er de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin die maandelijks de kruidentuin in de Rekerhout onderhoudt. Maar ook boomspiegeladoptie en onderhoud van geveltuintjes behoren tot de mogelijkheden.

Vragen?
Meer informatie over de landelijke natuurwerkdag is te vinden op www.natuurwerkdag.nl. Voor informatie over of aanmelden voor 'Meedoen in het groen' kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de wijkbeheerder Frits Oudshoorn, (072) 548 8790 of foudshoorn@alkmaar.nl.